Kritizētais F-1 kvalifikācijas formāts pagaidām netiks nemainīgs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SRDJAN SUKI / EPA

Kritizētais Pirmās formulas (F-1) kvalifikācijas sacensību jaunais formāts paliks nemainīgs arī sezonas otrajā posmā, kas aprīļa sākumā norisināsies Bahreinā, paziņojis F-1 vadītājs Bērnijs Eklstouns.

Kā zināms, neilgi pirms sezonas tika apstiprināti jauni kvalifikācijas noteikumi - pirmās starta vietas ieguvējs joprojām tiek noskaidrots trijos segmentos, tomēr to laikā ik pēc 90 sekundēm izstājas konkrētā brīža lēnākais sportists.

Pēc pagājušajā nedēļas nogalē notikušā pirmā posma kvalifikācijas sacensībām F-1 komandas un to braucēji pauda neapmierinātību un pieprasīja atcelt kvalifikācijas sacensību jauno formātu, kuru «Mercedes» komandas vadītājs Toto Volfs pat nosauca par «miskasti».

Savukārt bijušais F-1 čempions Nikijs Lauda izteicās, ka tas ir «lielākais absurds», kas jebkad redzēts, kamēr daudz nesaudzīgs bija Eklstouns, kurš jauno formātu nosauca par «pilnīgu mēslu».

Tikmēr portāls «Autosport.com» raksta, ka jaunais formāts tiks izmantots arī nākamajā nedēļas nogalē paredzētajā Bahreinas «Grand Prix».

«Viņi darīs to, ko ierosināju - atstāt visu, kā bijis arī Bahreinas posmā. Pēc tam mēs visu izanalizēsim un izlemsim, vai darījām pareizi vai nepareizi, vai ko nepieciešams pamainīt vai atcelt. Tā kā neviens īsti nezina, kā ir pareizi darīt, tad šo jautājumu izskatīsim pēc nākamajām sacensībām. Tāpat arī komandas nesaprata, kā ir pareizi rīkoties, kas tām nepavisam nepalīdzēja,» portāls citē Eklstounu.

Kā zināms, sezonas pirmajā posmā intriģējošās sacīkstēs svētdien uzvarēja «Mercedes» pilots Niko Rosbergs no Vācijas, kuram sekoja komandas biedrs un pēdējo divu gadu F-1 pasaules čempions brits Lūiss Hamiltons. Tikmēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās vācietis Sebastjans Fetels no «Ferrari» vienības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu