Par 5% pieaudzis no alimentu nemaksātājiem atgūto uzturlīdzekļu apjoms

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Februārī pieaudzis no alimentu nemaksātājiem atgūto uzturlīdzekļu apjoms, liecina Uzturlīdzekļu garantijas fonda (UGF) mājaslapā pieejamā informācija.

Februārī, salīdzinot ar janvāri, atgūto līdzekļu apjoms pieaudzis par 5% jeb 15 377 eiro. Februārī no alimentu nemaksātājiem iekasēti 323 136 eiro.

Tāpat joprojām turpina pieaugt UGF administrācijas izmaksāto uzturlīdzekļu apjoms. Februārī UGF administrācija izmaksājusi uzturlīdzekļus 2 938 709 eiro apmērā. Izmaksāto uzturlīdzekļu apmērs februārī, salīdzinot ar janvāri, pieaudzis par 99 248 eiro.

Fonds februārī izmaksāja uzturlīdzekļus 20 765 prasības iesniedzējiem, kas ir par 170 vairāk nekā mēnesi iepriekš. Savukārt ar uzturlīdzekļiem nodrošināto bērnu skaits februārī, salīdzinot ar janvāri, pieaudzis par 217. Februārī uzturlīdzekļi izmaksāti 28 342 bērniem.

Tāpat UGF februārī uz citām Eiropas Savienības dalībvalstīm nosūtīja 16 pieteikumus par Latvijas tiesas nolēmumu par uzturlīdzekļu piedziņu.

Šobrīd UGF administrācija ir publiskojusi jau vairāk nekā 2600 parādnieku vārdu. Šis skaits ar katru mēnesi turpina pieaugt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu