Lauku saimniecības aicina ciemos skolēnus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Tuvojoties skolu ekskursiju un brīvdienu sezonai, lauku tūrisma asociācija «Lauku ceļotājs» apzinājusi tās lauku saimniecības, kuru piedāvājums ir īpaši izstrādāts bērniem un jauniešiem, informēja asociācijas vadītāja Asnate Ziemele.

Kopumā apzinātas vairāk nekā 90 saimniecības ar izzinošām, izklaidējošām programmām, 20 ceļojumu maršruti un naktsmītnes vasaras nometnēm.

«Lauku ceļotājs» aicina skolas, skolotājus, vecākus un bērnus izmantot šo iespēju, lai iepazītu Latvijas laukus, plānotu skolu ekskursijas, projektu nedēļas un citus pasākumus un iegūtu jaunas prasmes un pieredzi.

Piemēram, kazkopības saimniecībā «Līcīši» Ozolnieku novadā iespējams nogaršot kazas sieru un paviesoties kazu kūtī. Lauku mājās «Donas» Smiltenes novadā katrs var izveidot un izcept savu maizes kukulīti.

Tāpat var apskatīt dažādus laukos mītošus dzīvniekus - staļļos audzētus zirgus «Klajumos» Krāslavas novadā, savvaļas zirgus «Jaunieviņās» Raunas novadā, dambriežus un savvaļas govis «Saulītēs» Ķeguma novadā vai pīles, kazas, vistas «Bukos» Ventspils novadā.

Savukārt latviešu tradīcijas un vēsturi var izzināt zvejnieku sētā «Dieniņas» Engures novadā, kur plānota ne tikai zivju nogaršošana, bet arī kūpināšana un zvejnieksievu stāsti.

Saimniecībās iespējams arī iepazīt klātienē uzņēmējdarbību laukos. Piemēram «Valtos» Skrundas novadā var iepazīt gan lopkopības, gan graudkopības, gan biškopības un zivju audzēšanas principus. «Mežvidos» Kārsavas novadā var apskatīt siltumnīcas, kur tiek ražoti tomāti ar mūsdienīgām fotosintēzes tehnoloģijām.

Daudzviet saimniecībās iespējams ne tikai viesoties vai degustēt produkciju, bet arī iegādāties laukos audzētus produktus, amatnieku darinājumus un suvenīrus līdzņemšanai. Jāņem vērā, ka lielākā daļa saimniecību uzņem gan individuālus apmeklētājus, gan organizētas grupas, tomēr visās saimniecībās nepieciešams precizēt grupas lielumu, iepriekš pieteikties, saskaņojot ar saimnieku apmeklējuma laiku, ilgumu, samaksu un programmas norisi.

Plašāka informācija atrodama «Lauku ceļotāja» mājaslapā.

«Lauku ceļotājs» dibināts 1993.gadā, biedrība iesaistās uzņēmējiem labvēlīgas politikas veidošanā, kalpo kā profesionālas informācijas forums un mārketinga platforma. «Lauku ceļotāja» biedri ir lauku tūrisma, lauksaimniecības, amatniecības uzņēmēji, pašvaldības, valsts iestāžu un organizāciju struktūrvienības visos Latvijas novados.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu