Zināmi Glastonberijas festivāla galvenie mākslinieki (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šā gada Lielbritānijā notiekošā Glastonberijas mūzikas festivāla galvenie dalībnieki būs grupas "The Killers", "Arctic Monkeys" un "The Who", paziņoja Lielbritānijā notiekošā festivāla organizatori.

Festivāls notiks no 22.jūnija līdz 24.jūnijam Anglijas dienvidrietumu lauku fermā. Pilns dalībnieku saraksts tika publicēts laikrakstā "The Guardian".

Jaunā britu rokgrupa "Arctic Monkeys" ir pirmās dienas galvenie dalībnieki. Grupas 2006.gadā izdotais debijas albums "Whatever People Say I Am, That''s What I''m Not" pārspēja pirmajā nedēļā vislabāk pārdotā debijas albuma rekordu britu mūzikas vēsturē.

Amerikāņu neatkarīgās rokmūzikas grupa "The Killers", kuras abi pirmie albumi - 2004.gadā iznākušais "Hot Fuss" un 2006.gadā iznākušais "Sam''s Town" - ieguva platīna statusu gan Lielbritānijā, gan ASV, uzstāsies kā galvenie festivāla otrajā dienā.

Trešajā dienā Glastonberijā uzstāsies britu rokmūzikas leģendas grupa "The Who".

"Šā gada dalībnieku sastāvs ir tik labs, ka esam pārspējuši paši sevi," sacīja festivāla organizators Maikls Īviss. "Gan populārākās jaunās grupas, gan rokmūzikas veterāni. Jūs vēl nekad nekur nebūsiet neko tādu redzējuši."

Uz festivāla galvenās skatuves 22.jūnijā uzstāsies grupas "Artic Monkeys", "Kasabian", "The Fratellis" un "Bloc Party", 23.jūnijā grupas "The Killers", "The Kooks", Pols Vellers un "Dirty Pretty Things", bet 24.jūnijā grupas "The Who", "Kaiser Chiefs", "Manic Street Preachers" un Šērlija Beisija.

Savukārt uz otrās skatuves 22.jūnijā uzstāsies tādi mūziķi kā Bjorka, "Arcade Fire", "The Coral" un "Super Furry Animals", 23.jūnijā grupas "Iggy and the Stooges", "Editors", "Maximo Park" un "Babyshambles", bet 24.jūnijā grupas "Chemical Brothers", "The View", "The Rakes" un "Cold War Kids".

Vēl festivālā uzstāsies tādas grupas un mūziķi kā "Fat Boy Slim", "Magic Numbers", Lilija Allena, "The Guillemots", Džeimss Morrisons, Demiens Mārlijs, "The Automatic", "Klaxons", "Hot Chip", "The Twang", "The Gossip", The Bees", Korīna Beilija Reja, "Spiritualized", Eds Harkorts, Kings Kreosote un "Chas ''n'' Dave".

Glastonberijas festivāls šogad norisināsies pēc gada pārtraukuma, un šā gada pasākums solās būt līdz šim lielākais, jo ir paplašināta norises vieta, kas tagad paredzēta 177 500 apmeklētājiem.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu