Prokrieviskā blogera Greiema Filipsa lietu, visticamāk, skatīs videokonferencē

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lieta par prokrieviskā žurnālista Greiema Filipsa nepakļaušanos policijas darbiniekiem leģionāru atceres pasākumu laikā, visticamāk, tiks skatīta videokonferencē, pastāstīja Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā.

Patlaban vēl tiek domāts, kā izskatīt lietu, kurā apsūdzētā persona uz trim gadiem ir iekļauta tā dēvētajā melnajā sarakstā un tālab nedrīkst iebraukt Latvijā, lai sēdē piedalītos klātienē.

«Tāpēc arī lietas izskatīšanas datums ir tik tālu - novembrī, lai varētu izlemt, kā šo situāciju vislabāk atrisināt,» sacīja tiesā.

Sēde Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā paredzēta 7.novembrī plkst.9.30 un lietu skatīs tiesnese Irēna Millere, liecina informācija tiesas mājaslapā.

Filipsam 16.martā tika noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par nepakļaušanos policijai 16.marta pasākumu laikā Rīgas centrā. Par to var uzlikt naudas sodu līdz divsimt astoņdesmit eiro vai piemērot administratīvo arestu uz laiku līdz piecpadsmit diennaktīm. Par sodu Filipsam lems tiesa.

Filipss bija vienīgais aizturētais 16.marta pasākumos Rīgas centrā pēc skaļu saukļu izkliegšanas pie Brīvības pieminekļa ziedu nolikšanas laikā.

Naktī uz 17.martu Filipss tika izraidīts uz Krieviju un iekļauts tā saucamajā melnajā sarakstā uz trim gadiem.

Pēc izraidīšanas Filipss notiekošo komentējis sociālajā tīklā «twitter», rakstot, ka «ir patīkami būt Krievijā – valstī, kurā ir runas brīvība un tiek ievērotas žurnālistu tiesības». Pēc viņa vēstītā, Latvijā viņam piedāvātas divas iespējas – lidot ar lidmašīnu uz Angliju, bet tad viņam tiktu atsavināta mašīna, vai arī doties uz Krieviju ar mašīnu eskorta pavadībā. «Tātad – esmu Krievijā,» raksta Filipss.

Filipss dzimis Lielbritānijā un patlaban strāda Kremļa telekanālā «Russia Today». Žurnālists ir atspoguļojis konfliktu Austrumukrainā no tā dēvēto separātistu skatpunkta. Vienlaikus viņam ir pārmesta gan faktu sagrozīšana, gan arī Krievijas propagandas atbalstīšana. Žurnālistu iepriekš arestējušas arī Ukrainas varasiestādes.

Jau ziņots, ka leģionāru atceres gājienā un piketos pie Brīvības pieminekļa 16.martā kopumā piedalījušies 800 līdz 900 dalībnieku, kas ir mazāk nekā iepriekšējos gados. Policija pasākumu norisi vērtē kā mierīgu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu