No šodienas kinoteātros asa sižeta filma «Džons Viks»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Piektdien, 14. novembrī, Latvijas kinoteātros sāk demonstrēt asa sižeta trilleri «Džons Viks» («John Wick») ar Holivudas zvaigzni Kianu Rīvsu titullomā. Rīvss piedalījies tādos kases grāvējos kā «Matrikss» filmu triloģija, «Ātrums», «Ķēdes reakcija», «Ielu karaļi», «47 ronini» un citās filmās. Viņa ekrāna partneri jaunajā lentē ir Vilems Defo, Džeisons Aizeks un Jans Makšeins, bet filmu producējuši filmu «Titānu cīņa» un «Pilsēta» veidotāji.

Filmas titulvaronis ir Džons Viks – algots slepkava, kurš pārtraucis šo nodarbi pēc sievas nāves. Viņš dzīvo noslēdzies vientulībā līdz brīdim, kad kāda jauna noziedznieka rīcība pamudina viņu izrēķināties ar gangsteriem, kas atņēmuši viņam visu.

Kianu Rīvss piekrita piedalīties aktuālajā lentē, jo viņu uzrunāja gan scenārijs, gan arī iespēja cieši sadarboties ar scenārija autoriem. «Kopā ar producentiem un scenāristiem mums izdevās panākt to, ka ne tikai centrālais varonis Džons Viks, bet arī pārējie filmas tēli organiski iekļaujas šajā spraigajā stāstā. Mani fascinē manis atveidotais varonis – lai arī viņš pēc sievas nāves bija spējis atrast mieru vientulībā un radis kontroli pār savu dzīvi, negaidīts notikumu pavērsiens viņā atmodina ko tādu, kam viņš nespēj pretoties. Tas viņam liek nostāties uz ļoti nežēlīga un asiņaina atriebības ceļa.»

Lai varētu radīt aizraujošās cīņas ainas, Rīvss kopā ar producentiem noalgoja kaskadieru triku un cīņas filmu ekspertus Čadu Staheļski un Deividu Leiču, ar kuriem Rīvss sadarbojies filmas «Matrikss» veidošanā. Kā zināms, «Matriksa» revolucionārās cīņas ainas un metode, kādā tās tika filmētas, ir iemantojušas kulta statusu, un un to tām iespaidojusies virkne citu asa sižeta filmu veidotāju. Steheļksis un Leičs ir kļuvuši par pieprasītākajiem sava aroda meistariem Holivudā. Staheļskis komentē sadarbību ar Kianu Rīvsu: «Kianu ir īsts profesionālis, kā arī viens no vissmagāk strādājošajiem aktieriem, ar kādu nācies sadarboties. Viņš lieliski pārzina filmēšanas procesu un sarežģīto cīņas ainu tapšanu, kā arī ar savu pieredzi gan filmu uzņemšanā, gan montēšanā viņš visā filmas tapšanas procesā sniedz nenovērtējamu ieguldījumu. Kianu strādā ar milzu atdevi – viņš parasti filmēšanas laukumā ierodas pirmais, un viņš ir viens no pēdējiem, kas darba dienas beigās dodas prom.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu