Rīgas kanālos drīzumā varēs sākties kuģošana (23)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Brīvības pieminekli, Operu, Bastejkalnu un citus skaistus skatus rīdziniekiem un pilsētas viesiem būs iespēja vērot no pilsētas kanāla. Jaunnedēļ Rīgas pašvaldība lems, vai ļaut sākt braucienus ar kuģīti pa pilsētas kanālu.

Lai pilsētu no pīles peldējuma varētu redzēt visi, Rīgas dome ir izstrādājusi noteikumus par to, kas, kad un kā varēs kuģot pilsētas kanālā.

Jānis Zaržeckis, kas izstrādājis kuģošanas noteikumus, teic - lai saskaņotu kuģotāju un zaļo intereses, bija nepieciešami divi gadi.

Pašvaldības izstrādātie noteikumi paredz, ka kuģošanai Rīgas kanālu nevarēs izmantot ikviens. Laivai jābūt aprīkotai ar videi draudzīgu dzinēju. Tā nedrīkst būt garāka par astoņiem metriem un kuģošanai jānotiek pa straumi - no Centrāltirgus Andrejsalas virzienā.

Tūrisma braucienus iecerējusi veikt arī 20. gadsimta laiva "Darling". Tas ir vecākais Latvijas koka flotes kuģītis. Tomēr Rīgas domes jaunizstrādātie noteikumi šo ieceri ūdens veterānam varētu padarīt neiespējamu. "Darling" garums par četriem metriem pārsniedz pieļaujamo, savukārt maršruts paredzēts pret straumi, tātad arī pretēji noteikumiem.

Maija beigās ielaišanu ūdenī gaida arī divas Amerikā pasūtītas "Darling" kopijas. Tagad arī šo laivu kuģošana kanālā ir apšaubāma. Rīgas domē balsojums par kuģošanas kārtību pilsētas kanālā paredzēts nākamnedēļ.

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu