Infantīno: Kruifs bija fantastisks futbolists

LETA/REUTERS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Džanni Infantīno
Džanni Infantīno Foto: AP/Reuters/ScanPix

Ceturtdien mūžībā aizgājusī Nīderlandes futbola leģenda Johans Kruifs bija viens no labākajiem spēlētājiem, ko pasaule jebkad redzējusi, uzskata Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidents Džanni Infantīno.

Kruifs mūžībā aizgāja 68 gadu vecumā, zaudējot smago cīņu ar plaušu vēzi, ko viņam konstatēja pērn.

«Kruifs bija fantastisks spēlētājs, viens no labākajiem spēlētājiem, ko pasaule jebkad redzējusi. Elegantas spēles simbols. Iedvesma. Līdzjutēju apbrīnots elks. Viņš ir atzīmējies futbola vēsturē uz mūžiem. Esmu ļoti sarūgtināts par viņa aiziešanu. Kruifa mums ļoti pietrūks. Personiski, FIFA un visas futbola sabiedrības vārdā vēlos izteikt dziļāko līdzjūtību viņa ģimenei un draugiem,» teikts Infantīno paziņojumā.

Tāpat arī bijušais FIFA prezidents Zeps Blaters pauž, ka futbolam ļoti pietrūks Kruifa.

«Viņš deva futbolam unikālu pieskaņu, ko daudzi mēģina atdarināt. Esmu ļoti apbēdināts. Viņš bija ekstraordināra personība, kurš kopā ar Rinusu Mihelsu pacēla futbolu. Mūsdienu futbolā neviens viņam nelīdzinās. Kruifam bija īpaša aura, « teica Blaters.

«Kruifs bija visu laiku labākais spēlētājs. Esmu zaudējis draugu, bet pasaule zaudējusi lielisku vīru. Es viņu apbrīnoju,» atzīmēja Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) prezidents Mišels Platinī, kurš tāpat kā Kruifs trīs reizes saņēmis Eiropas labākā futbolista balvu.

Tāpat sēro arī Nīderlandes Futbola federācija (KNVB), kas sociālajā vietnē «Twitter» raksta: «Vārdos nav izsakāms zaudējums, ko tagad jūtam.»

«Esam zaudējuši savu visu laiku labāko futbolistu, mūsu 14.numuru un lielu futbola draugu. Jūtamies satriekti. Kruifs Nīderlandes futbolu pacēla vēl nebijušos augstumos, par ko mūžam būsim viņam pateicīgi,» teikts KNVB prezidenta Mihaela van Prāga paziņojumā.

Tāpat apbēdināts par zaudējumu ir Kruifa laikabiedrs Vācijas futbola leģenda Francs Bekenbauers.

«Esmu šokēts. Kruifs ir aizgājis. Viņš man bija ne tikai labs draugs, bet arī kā brālis,» «Twitter» raksta Bekenbauers.

Pērn oktobrī parādījās informācija, ka Kruifam konstatēts plaušu vēzis, tomēr viņš pats bija pārliecināts par uzvaru pār smago slimību.

Kruifs 1974.gadā palīdzēja Nīderlandes izlasei sasniegt Pasaules kausa izcīņas finālu, bet kopā ar dzimtenes klubu Amsterdamas «Ajax» viņš trīs reizes triumfēja Eiropas kausa izcīņā, kas šobrīd pazīstama kā UEFA Čempionu līga.

Nīderlandes futbola leģenda pēc futbolista karjeras beigām kļuva par treneri, vispirms pārņemot «Ajax» komandas grožus, bet pēc tam vairākus gadus trenēja arī Spānijas grandu «Barcelona». Kopā ar šo vienību viņam izdevās četras reizes pēc kārtas kļūt par valsts čempionu, kā arī 1993.gadā viņš pirmo reizi šo klubu aizveda līdz Eiropas kausam.

Kā pēdējais trenera darbs Kruifam bija Katalonijas izlase, ko viņš vadīja no 2009. līdz 2013. gadam.

Kā futbolists Kruifs karjeras laikā trīs reizes ieguva «Ballon d'Or» balvu, ko tobrīd pasniedza Eiropas labākajam futbolistam.

Kruifam jau 1991. gadā tika veikta sirds operācija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu