Prognozē potenciālos hitus un Oskara laureātus (6)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vasaras kino sezonai tuvojoties noslēgumam, Holivuda jau gatavojas rudens sezonas atklāšanai, un kino industrijas kases ieņēmumu analītiķi gaidāmo filmu vidū prognozē vairākus hitus.

Kā ierasts, laikā no septembra līdz novembrim kinoteātros tiks izrādītas filmas, kas varētu pretendēt uz ASV Kinoakadēmijas "Oskara" balvu, tomēr kopumā 2009.gada rudens sezonā netrūks nedz drāmu, nedz komēdiju, nedz piedzīvojumu un spriedzes filmu.

Kā uzskata kino industrijas eksperti, Holivudas aktrise Hilarija Svanka šogad varētu tikt pie trešās "Oskara" statuetes par feminisma ikonas Amēlijas Erhartas tēlojumu filmā "Amelia", kas vēsta par amerikāņu aviatores likteni un pēdējo lidojumu. Kinolente uz ekrāniem nonāks 23.oktobrī.

Viena no rudens sezonas gaidītākajām filmām ir populārās bērnu grāmatas ekrāna adaptācija "Where the Wild Things Are". Filma stāsta par kādu puisēnu, kurš dodas uz monstru apdzīvotu salu un kļūst par viņu karali. Filma kinoteātros skatāma no 16.oktobra.

Miljoniem pusaugu meiteņu dosies uz kinoteātriem, lai noskatītos populārās vampīrfilmas "Twilight" turpinājumu "New Moon" jeb "Jauns mēness". Pirmās filmas kopējie kases ieņēmumi mērāmi 380 miljonu ASV dolāru apmērā, tāpēc otrajai daļai būs par ko pacīnīties, norāda interneta vietnes "Hollywood.com" kases ieņēmumu analītiķis Pols Dergarabedjans. "Tā kā "New Moon" potenciāli ir iespaidīga franšīze, visi to gaida, aizturējuši elpu. Ja otrā filma nesasniegs pirmās panākumu līmeni, tas būs kā spļāviens jūrā. Tomēr man šķiet, ka "New Moon" būs veiksmīga filma, jo cilvēki patiešām to gaida," atzina Dergarabedjans. Filma "New Moon" ("Jauns mēness") kinoteātros nonāks 25.novembrī.

Vampīru mīlasstāsta pirmizrādes dienā gaismu ieraudzīs filma "Nine", kas ir 1982.gada Brodvejas mūzikla ekrāna adaptācija. Filmas "Nine" režisors ir Robs Māršals, kurš veidojis arī godalgoto mūziklu "Chicago" ("Čikāga"). Māršala jaunākajā projektā filmējušies tādi pazīstami aktieri kā Daniels Dejs-Luiss, Penelope Krusa un Nikola Kidmena, tāpēc šo mūziklu dēvē par zvaigznēm bagātāko sezonas filmu. Pēc Pola Dergarabedjana domām, mūziklam piemīt kases grāvēja potenciāls. "Ja mūzikls uz ekrāniem nonāk pareizā laikā, tas var kļūt par ievērojamu hitu. Mūzikla "Mamma Mia" kopējie kases ieņēmumi bija lielāki nekā filmai "Iron Man". Pareizi iesaiņots mūzikls ir spēks, ar kuru jārēķinās."

http://www.youtube.com/watch?v=y_5_lzags3I

Kino industrijā pamatīgu kņadu sacēlušas divas dokumentālās filmas. "The September Issue", kas sniedz ieskatu žurnāla "Vogue" radīšanas aizkulisēs, kinoteātros būs skatāma no 11.septembra. Kinorežisora Maikla Mūra jaunā filma "Capitalism: A Love Story", kas pēta ASV valdības attiecības ar lielajiem uzņēmumiem laikā, kad sākās globālā lejupslīde, pirmizrādi piedzīvos 23.oktobrī. "Mūrs zina, kā uzkurināt skatītāju interesi," atzina Dergarabedjans. "Kādreiz dokumentālās filmas bija garlaicīgas un cilvēki tās skatījās nelabprāt. Padarot sevi par superzvaigzni, Maikls Mūrs mainīja priekšstatus par dokumentālo kino."

Gaidāms, ka lielus panākums gūs dokumentālā filma, kas būs veltīta Maikla Džeksona piemiņai. Filmā izmantots materiāls no dziedātāja mēģinājumiem, kas notika pirms tā arī nenotikušajiem 50 koncertiem Londonā. Džeksona turnejas organizētāji "AEG Live" mēģinājumu laikā nofilmētos ierakstus vairāk nekā 100 stundu garumā pārdevuši kinokompānijai "Sony Pictures" par 60 miljoniem ASV dolāru (29,8 miljoniem latu). Kā uzskata izklaides industrijas žurnāla "The Hollywood Reporter" galvenā redaktore Elizabete Gaidere, "Sony Pictures" bez grūtībām atgūs ieguldītos miljonus. "Domāju, ka no ekonomiskā viedokļa tā ir ļoti pieklājīga likme un "Sony" atgūs visu ieguldīto naudu. "Hannah Montana" nopelnīja 65 miljonus dolāru (32,3 miljonus latu) ASV vien, un Maikls Džeksons ir starptautiska popkultūras ikona, tāpēc domāju, ka interese būs pietiekama ne tikai vietējā mērogā, bet arī starptautiskajā." Filma uz ekrāniem nonāks 28.oktobrī.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu