Vasaras sezonā lidostā «Rīga» darbu sāks trīs jaunas aviokompānijas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Starptautiskajā lidostā «Rīga» svētdien, 27.martā, stāsies spēkā vasaras lidojumu saraksts, kad lidostā darbu sāks trīs jaunas aviokompānijas - Ukrainas lidsabiedrība «Yanair» sāks lidojumus uz Kijevu, Spānijas aviokompānija «Vueling» - uz Barselonu, bet Grieķijas lidsabiedrība «Aegean Airlines» - uz Atēnām.

Savukārt nacionālā aviosabiedrība «airBaltic» atklās jaunus galamērķus, kā arī atjaunos vairākus lidojumu virzienus.

Kā informēja lidostā, līdz ar pasažieru lielāku pieplūdumu pasažieriem lidostā jāierodas savlaicīgi, lai nokārtotu nepieciešamās formalitātes.

Aktīvajā ceļojumu sezonā lidostā «Rīga» tiek prognozēts pasažieru skaita pieaugums, un lielu skaitu reisu aviosabiedrības izpildīs agrajās rīta stundās. Šogad līdz 21.martam jau apkalpots par 12% vairāk pasažieru nekā šādā pašā periodā pērn. Tādēļ pasažieriem jārēķinās ar ilgāku laiku nepieciešamo formalitāšu, tostarp drošības kontroles, veikšanai lidostā. Aviosabiedrību un lidostas «Rīga» rekomendētais ierašanās laiks lidostā ir divas stundas pirms lidojuma.

Vasaras sezonā no Rīgas lidojumus sāks vairākas jaunas aviokompānijas: aviosabiedrība «Yanair» lidojumus no Kijevas uz lidostu «Rīga» sāks 20.maijā, veicot septiņus reisus nedēļā. Spānijas aviokompānija «Vueling» maršrutā Barselona-Rīga-Barselona pirmo reisu uz Rīgu veiks 25.jūnijā, bet Grieķijas aviosabiedrība «Aegean Airlines» uz Atēnām sāks lidojumus 26.jūnijā, nodrošinot lidojumus reizi nedēļā.

Nacionālā aviosabiedrība «airBaltic» 28.maijā sāks lidojumus uz Islandes galvaspilsētas Reikjavikas lidostu, bet sadarbībā ar tūroperatoru «Tez Tour» no 5.jūnija veiks reisus uz Itālijas kūrortpilsētu Rimini.

Savukārt zemo cenu kompānija «Wizz Air» no 20.jūnija plāno sākt lidojumus no Rīgas uz Telavivu, izpildot divus reisus nedēļā.

Kopumā, salīdzinot ar 2015.gada vasaras sezonu, plānotais lidojumu skaits šī gada vasarā saglabājies iepriekšējā perioda līmenī. Visbiežāk no Rīgas šajā sezonā tiks veikti lidojumi uz Maskavu - 66 reizes nedēļā, Stokholmu 49 reizes nedēļā, Helsinkiem - 45 reizes nedēļā un Londonu - 39 reizes nedēļā.

Vasaras sezonā no starptautiskās lidostas «Rīga» būs iespējams doties uz 79 galamērķiem, ko nodrošinās 21 aviopārvadātājs «airBaltic», «Aeroflot», «Aegean Airlines», «Belavia», «Ellinair», «Finnair», «FlyEgypt», LOT, «Lufthansa», Norwegian, Onur Air, Ryanair, SAS, SmartLynx Airlines, Turkish Airlines, Ukraine International Airlines, Utair, «Uzbekistan Airways», «Vueling», «Wizz Air» un «Yanair».

Lidosta atgādina, ka 27. martā Latvijā notiks pāreja uz vasaras laiku un pulksteņa rādītāji būs jāpagriež par vienu stundu uz priekšu. Lai pasažieri bez pārpratumiem un plānotajā laikā nokļūtu sev vajadzīgajā galamērķī, lidosta aicina laikus pārbaudīt sava lidojuma izlidošanas laiku. To iespējams izdarīt pie izvēlētās aviokompānijas, lidostas «Rīga» mājaslapā «www.riga-airport.com», kā arī, zvanot uz lidostas uzziņu dienestu 1817.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu