Barons gaida pretinieku finālā (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdien Latvijas basketbola līgā vietu finālā nodrošināja FIBA Eiropas kausa ieguvēji "Barons/LMT", kas Daugavas sporta namā pārliecinoši ar 102:83 apspēlēja Rīgas VEF un visā sērijā nodrošināja uzvaru ar 3-0.

Lielisku spēli uzvarētāju rindās aizvadīja "Barons/LMT" komandas kapteinis Armands Šķēle, kas, metot ar izcilu precizitāti, no spēles guva 26 punktus, kā arī rezultatīvs bija Kaspars Bērziņš, gūstot 17 punktus.

Pa ceturtdaļām: 32:21, 28:15, 24:27, 18:20.

Rezultatīvākais spēlētājs zaudētāju rindās bija Maksims Šeleketo ar 19 punktiem, kā arī Māris Gulbis, kura kontā 16 punkti.

Abu komandu pirmajā tikšanās reizē "Barons" uzvarēja ar 92:70, savukārt otrajā spēlē saspringtā galotnē tikai ar 92:87.

"Barona" pretinieks finālā būs Rīgas ASK un "BK Ventspils" pāra uzvarētājs, savukārt VEFiņam cīņā par bronzas medaļām nāksies mēroties spēkiem ar šā pāra zaudētāju.

VEF galvenais treneris Valdis Valters pēc iekļūšanas LBL pusfinālā: "Iekļūšana LBL pusfinālā nav pēdējais pārsteigums šosezon." Tā kā pārsteigumus nesanāca parādīt pusfināla spēlēs, tad noteikti VEFiņš brīnumus mēģinās veidot cīņā par trešo vietu.

Atlēkušās bumbas: Barons - 40, VEF - 21.

Pusfināla trešais duelis sākās ar agresīvu un ātru spēli, bet līdzīgu tikai līdz ceturtdaļas vidum, kad pēc Armanda Šķēles, Kaspara Bērziņa un Aleksandra punktiem "Barons" izvirzījās vadībā ar 18:8. Pēc Valda Valtera pieprasītā minūtes pārtraukuma laukumā nekas būtisks nemainījās un pirmā ceturtdaļa noslēdzās par labu Kārļa Muižnieka komandai ar 32:21.

Spēles otrajā ceturtdaļā FIBA Eiropas kausa īpašnieki pārliecinoši dominēja laukumā, un ceturtdaļas vidū pēc vairākiem veiksmīgiem uzbrukumiem iekrāja jau 20 punktu pārsvaru. Turpinājumā VEFiņš nespēja samazināt rezultāta starpību, un pēc pirmā puslaika atradās iedzinējos ar 60:36.

Otro puslaiku Valda Valtera komanda sāka ar aktīvāku spēli, bet rezultāta starpību ievērojami samazināt neizdevās, jo Muižnieka puiši nevienu brīdi rokas nenolaida, un trešā ceturtdaļa noslēdzās ar 84:63.

Izšķirīgajā ceturtdaļā VEFiņš spēlēja jau daudz labāk, un trīs minūtes pirms spēles beigām pēc Ronalda Zaķa un Maksima Šeleketo punktiem panāca tikai 10 punktu starpību, tomēr tad atkal izrāvienu veica "Barons" un izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 102:83, un nodrošināja vietu LBL finālā.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu