Gwen Stefani «This is What the Truth Feels Like»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Ardievu, Gevin! Esi sveicināts, Bleik!» tā īsumā varētu aprakstīt Gvenas Stefani (Gwen Stefani) jauno albumu «This is What the Truth Feels Like», kas ir pirmais 46 gadus vecās dziedātājas soloieraksts pēc desmit gadu pārtraukuma.

Gwen Stefani «This is What the Truth Feels Like»

(Interscope)

7/12

Šķiršanās vienmēr ir smaga, un, ja kopdzīvē pavadīti daudzi gadi un pasaulē laisti trīs bērni, šķiršanās sirdssāpju slogs var izrādīties nepanesams. Par Gvenas un mūziķa Gevina Rosdeila (Gavin Rossdale) attiecību izjukšanu presē rakstīts daudz, tāpēc lieki neatkārtošos. Galvenais, kas šajā drāmā ir pozitīvi, - lai kaut kā izliktu sakrājušās emocijas, Gvena gremdējās mūzikas terapijā. Citiem vārdiem - atkal sāka sacerēt jaunas dziesmas.

Pēc diviem soloalbumiem gadu tūkstoša sākumā un vēlāk viņas grupas «No Doubt» atgriešanās plates «Push and Shove» 2012. gadā, dziedātāja ar mūziku iepauzēja. 2014. gadā viņa kļuva par māmiņu trešo reizi (dēlam Apollo), un sāka darboties talantu šova «The Voice» žūrijā, taču tad sekoja minētā attiecību drāma...

Tieši sāpīgā šķiršanās no Rosdeila un vēlāk mierinājuma rašana jaunās attiecībās ar kantri mūziķi Bleiku Šeltonu ir šā albuma saturiskais kodols. Starp citu, šis nav pirmais Gvenas «šķiršanās albums» - tāds daļēji bija arī 1995. gada «No Doubt» ieraksts «Tragic Kingdom», kas tapa pēc septiņu gadu attiecību izjukšanas ar grupas basistu Toniju Kanālu (Tony Kanal).

Jaunajā platē ir vairākas apcerīgas, skumjas dziesmas, taču kopējā sajūta tomēr ir optimistiska.

Arī Bleiks bija tikko izšķīries ar dziedātāju Mirandu Lamberti, un arī viņš Gvenā atrada cilvēku, ar kuru kopā sadziedēt emocionālās rētas.

Katrā dziesmā var atrast kādas norādes augstāk minētajam stāstam.

«You’re like drugs to me… Enough, enough of this suffering / Hurry up come save me / Put me out of my misery» («Tu man esi kā narkotikas... pietiks, pietiks ciest! Pasteidzies un glāb mani no šī posta») - viņa dzied ievadošajā «Misery».

«I was driftin' out, then you pulled me in» («Es slīdēju ārā, bet tu mani ierāvi atpakaļ») - viņa acīmredzami dzied par Bleiku dziesmā Grega Kurstina producētajā dziesmā «Where Would I Be?».

«You go, I'll stay / You can keep all the memories / I thought I was the best thing that ever happened to you / I thought you loved me the most» («Tu aizej, es palikšu. Tu vari paturēt visas atmiņas. Domāju, ka biju labākais, kas ar tevi noticis, domāju, ka tu mani mīli») - acīmredzami par bijušo vīru Gevinu dzied Stefani dziesmā «Used to Love You».

utt.

Kompaktdisku stends ar "This is What the Truth Feels Like"
Kompaktdisku stends ar "This is What the Truth Feels Like" Foto: no sociālajiem tīkliem

Ja par muzikālo pusi, tad albumam piesaistīti vairāki aktuāli popmūzikas un urbānās mūzikas producenti. Jau minētais Kurstins, «J.R.» Rotem, norvēģu hitu mašīna StarGate (palasiet viņu producēto dziesmu sarakstu - iespaidīgi!) u.c. Aktualitāti ierakstam dod arī amerikāņu repera Fetty Wap (īstajā vārdā Willie Maxwell) deklamācija dziesmā «Asking 4 it».

Neskatoties uz producentu centieniem un, protams, pašas Stefani radošajiem pūliņiem (viņa ir visu dziesmu līdzautore), neviens no albuma skaņdarbiem par lielu hitu tā arī nav kļuvis, un, vairākkārt noklausoties visu plati, jāsecina, ka neviens arī nekļūs. Veiksmīgākais, šķiet, ir aktuālais «Make Me Like You» (skat. video).

No mežonīgas panku meitenes ar rozā matiem deviņdesmitajos, kas plosījās uz skatuves līdz spēku izsīkumam, līdz plastiskās ķirurģijas brīnumiem un žūrijai TV šovā, pagājuši 20 gadi.

Pankroks palicis pagātnē, bet tagadni veido mūzikas bizness. Ar to arī viss pateikts.

Izdošanas datums - 18.03.2016.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu