Vācijā gatavojas pieņemt likumu, kas paredz cietumsodu par dopinga lietošanu

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vācijā nākamgad gatavojas pieņemt antidopinga likumu, kas paredz cietumsodu līdz trīs gadiem sportistiem, kuri pieķerti dopinga lietošanā.

«Likuma mērķis ir sporta godīguma saglabāšana un cīņa pret dopingu,» preses konferencē Berlīnē paziņoja Vācijas iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs.

«Mēs vēlamies pateikt, ka tas nav kaut kas tāds, kas attiecas tikai uz sportu, tā ir sodāma rīcība, ko sabiedrība kopumā uzskata par sodāmu,» viņš norādīja.

«Tas ir paziņojums par tīru sportu un izaicinājums tiem, kuri lieto dopingu,» piebilda tieslietu ministrs Heiko Māss.

«Mēs uzskatām, ka tas ir pagrieziena punkts un likumu vajadzēja pieņemt krietni ātrāk,» viņš norādīja.

46 lappuses biezais likumprojekts, kurš jāpieņem 2015. gadā, paredz, ka sportisti, kuru A un B proves ir pozitīvas, var tikt tiesāti.

Jaunais likumprojekts paredz, ka arī dopinga produktu glabāšana, neskatoties uz apjomu, būs sodāms pārkāpums.

Likumprojekts paredz maksimālo cietumsodu līdz 10 gadiem ārkārtas gadījumos, cilvēkiem, kas tikuši notiesāti par dopinga piegādāšanu sportistiem.

Likums attieksies uz apmēram 7000 abu dzimumu sportistiem, kurus pārbauda Vācijas nacionālā antidopinga aģentūra (NADA).

Jaunais likumprojekts paredz, ka NADA varēs pieprasīt datus un dokumentus no Vācijas tiesām un valsts prokuroriem.

Likumprojekts tomēr neparedz apkarot dopinga tīklus, kā, piemēram, riteņbraucēja Lensa Ārmstronga dopinga lietošanas gadījumā. Topošais likums arī nevarēs piespiest liecināt ārstus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu