Vērmanes dārzā mākslinieki radīs lielformāta gleznas (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Līdz 10.jūnijam Vērmanes dārzā desmit mākslinieki iedzīvotāju un pilsētas viesu acu priekša divu nedēļu laikā radīs desmit lielformāta gleznas 15 kvadrātmetru platībā.

Projektā "BITE Open Art" iesaistīsies pazīstami mākslinieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Somijas.

Projektā Latviju pārstāvēs Andris Vītoliņš, Elita Patmalniece, Kaspars Podnieks, Kristaps Ģelzis un Anna Heinrihsone. Kā Igaunijas mākslinieks projektā piedalīsies Merike Estna, savukārt Lietuvu pārstāvēs Vītauts Tomaševičus un Aleksandrs Vozbins. No Krievijas ieradīsies māksliniece Marina Fjodorova, bet no Somijas - Tēmu Meenpē.

Latvija: Ritums Ivanovs „Gultā” Ritums Ivanovs ir viens no pazīstamākajiem un veiksmīgākajiem latviešu gleznotājiem. Viņa darbi izstādīti vairāk nekā 20 personālizstādes Latvijā un ārzemēs. Piedalījies mākslas gadatirgos un vairāk kā 50 grupu izstādēs. Viņa darbi ir Latvijas Nacionālā mākslas muzeja, Igaunijas Nacionālā mākslas muzeja, Tretjakova galerijas, kā arī daudzu privātkolekciju īpašumā.

Flēra Fedjukova „Tas ir noslēpums” Jauna māksliniece no Latvijas, kas savos darbos izmanto glezniecības izteiksmes līdzekļus lai rādītu kompozīciju un krāsu ritmus.

Patricija Brekte „Ieskrējiena ceļš” Patricijas Brektes galvenā interese mākslā saistīta ar pilsētas vides izsekošanu un atspoguļošanu gan grafikas, gan glezniecības tehnikā. Viņa piedalījusies vairākos radošajos simpozijos Zviedrijā, 2005. gadā arī Dānijā un Vācijā. 2005.gadā viņas darbi bijuši izstādīti arī Francijā Latvijas kultūras festivāla „Pārsteidzošā Latvija“ ietvaros.

Vilipsons „Ādams tā arī neatnāca...” Latviešu mākslinieks Vilipsōns strādā dažādos mākslas veidos – galvenokārt, tēlniecībā, stājgrafikā, kā arī grāmatu grafikā. Vilipsōns ir sarīkojis vairāk kā 10 personālizstādes un piedalījies vairāk nekā 40 grupu izstādēs. Skatītājiem vairāk pazīstam viņa stājgrafika un ilustrācijas. 2004. gadā par dzejnieka Imanta Ziedoņa krājuma „Trioletas” ilustrēšanu viņš saņēma Latviešu Grāmatizdevēju asociācijas balvu.

Lietuva: Andrius Gražys un Vilmantas Marcinkevičius „Sapņu safari” Šie divi slaveni Lietuviešu mākslinieki šoreiz strādāja pie vienas gleznas veidošanas. Audrius Gražys ir lietuviešu gleznotājs no Viļņas, kuru 2003.gadā Portugāles prezidents Horhe Sampiju apbalvoja ar ordeni par sasniegumiem mākslā (Virsnieka krusts). Mākslinieka unikālie dekoratīvi abstraktie darbi ir bijuši izstādīti vairāk nekā 20 personālizstādēs Lietuvā un ārzemēs. Viņš ir piedalījies vairāk nekā 50 grupu izstādēs un dažādos projektos. Vilmants Marcinkevičius, viens no Lietuvas pazīstamākajiem māksliniekiem. Gleznotājam bijušas vairāk nekā 20 personālizstādes Lietuvā, Islandē, Dānijā, Zviedrijā, Francijā, Norvēģijā, Krievijā, Vācijā, Polijā, Šveicē, Beļģijā, Fēru salās un ASV. Viņš ir piedalījies arī vairākās grupu izstādēs. Vilmants Marcinkevičs vairakkārt ir ticis apbalvots kā Lietuvas Gada mākslinieks.

Igaunija Augusts Kinnapu „Garo distanču skrējēja vientulība ” Igauņu mākslinieks Augusts Kinnapu ir studējis arhitektūru un glezniecību Igaunijas Mākslas akadēmijā. Viņš ir sarīkojis vairāk nekā 10 personālizstādes un piedalījies vairāk nekā 25 grupu izstādēs Igaunijā, Norvēģijā, Dānijā, Lielbritānijā, Grieķijā, Taivānā un daudzviet citur pasaulē.

„BITE Open Art” ir ilgtermiņa projekts, kas tika veidots ar mērķi pievērst sabiedrības interesi un uzmanību mākslas darbu tapšanas procesam. Slaveni mākslinieki no Latvijas un Lietuvas, kā arī no citām valstīm, pilsētas iedzīvotāju acu priekšā radot lielformāta gleznas. 2007.gadā projekts tiks turpināts Rīgā, Vērmanes dārzā. No 28.maija līdz 10.jūnijam 10 mākslinieki no Latvijas, Lietuvas, Krievijas un Somijas piedalīsies gleznu radīšanā. Nepalaidiet garām iespēju redzēt, kā dzimst māksla!

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu