Ar Romaneka filmu atklāts Londonas kinofestivāls (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Trešdien ar Marka Romaneka (Mark Romanek) jauno filmu "Never Let Me Go" tika atklāts ikgadējais Londonas kinofestivāls, kurš norisināsies līdz 28.oktobrim.

Festivālā tiks demonstrētas gandrīz 200 pilnmetrāžas mākslas filmas, kā arī vairāk nekā 100 īsfilmas, kuras pārstāv 67 valstis. Tas noslēgsies ar godalgotā britu režisora Denija Boila jaunāko filmu "127 Hours" ("127 stundas").

Marks Romaneks un "Never Let Me Go"

Drāma "Never Let Me Go" ir balstīta uz tāda paša nosaukuma Kadzuo Išiguro romāna motīviem un stāsta par trīs draugiem, kuri savu bērnību ir pavadījuši internātskolā. Kad viņi pamet drošo patvērumu, tiem jāsaskaras ar apkārtējās pasaules nežēlīgo īstenību, kā arī jātiek galā ar savām izjūtām citam pret citu.

Filma, kas festivālā piedzīvoja Eiropas pirmizrādi, ASV jau laista apgrozībā, kur tā pēc aptuveni mēneša ienesa tikai 1,2 miljonus ASV dolāru, kas ir tikai neliela daļa no filmas uzņemšanas budžeta - 15 miljoniem.

Tiek plānots, ka filma uz Lielbritānijas ekrāniem nonāks 2011.gada 21.janvārī. Filmā piedalās ASV Kinoakadēmijas "Oskara" balvai nominētās aktrises Keira Naitlija (Keira Knightley) un Kerija Maligana (Carey Mulligan), kā arī mazpazīstamais britu aktieris Endrū Gārfīlds, kas gan nesen apstiprināts par galvenās lomas atveidotāju filmā "Spider-Man 4" ("Zirnekļcilvēks 4").

Tās režisors Marks Romaneks ir viens no visu laiku veiksmīgākajiem videoklipu režisoriem, kurš pēdējos gados mēģina sevi pierādīt arī kinorežisora ampluā.

"Grammy" balvas laureāts Romaneks veidojis videoklipus tādiem mūziķiem kā "The The", Deivids Bovijs, Igijs Pops, Kīts Ričards, Miks Džegers, Lenijs Kravics, Madonna, "R.E.M.", Maikls Džeksons, "Red Hot Chili Peppers", "Coldplay", "Sonic Youth" un citiem.

Romāna autors Išiguro atklāj, ka nav vēlējies radīt pasaku par vergu uzvaru pār nežēlīgo sistēmu.

"Es vēlējos atrast kaut ko, kas vilktu paralēles ar mūsu patieso dzīvi un to, ka mēs patiesībā nespējam izbēgt no fakta, ka esam mirstīgi un ka visi virzās no bērnības un jaunības līdz pat sirmam vecumam."
Keira Naitlija (Keira Knightley)
Keira Naitlija (Keira Knightley) Foto: AFP/LETA

Naitlija apgalvo, ka viņai ļoti paticis atveidot morāli neskaidro personāžu.

"Es uzskatu, ka personāžs bija fascinējošs, tāds kā greizsirdības un baiļu pētījumu objekts. Manuprāt, viņa nodara lielu kaitējumu, un bija interesanti saprast, kā viņa domā. Man viņa nepatika, un ir diezgan sarežģīti tēlot cilvēkus, kuri tev nepatīk, un atrast veidu, kā viņus izprast," aktrise pavēstījusi reportieriem.

Pasaules pirmizrādes piedzīvos 11 kinolentes

Londonas kinofestivālā pasaules pirmizrādes piedzīvos 11 kinolentes. Tie gan pārsvarā ir mazbudžeta projekti, un pasākums vēl aizvien atpaliek no tādiem prestižiem notikumiem kā Kannu, Venēcijas vai Toronto kinofestivāls.

Londonā tiks demonstrētas arī dažas jau kritiķu atzinību ieguvušas filmas, tostarp Darena Aronofska drāma "Black Swan" ("Melnais gulbis"), kas vēsta par skarbo baleta pasauli. Tajā sev neierastā ampluā spēlē Natālija Portmane, atveidojot dejotāju, kas, pārvarot šķēršļus, iegūst kāroto lomu baletā "Gulbju ezers", taču, pieaugot spiedienam, zaudē realitātes izjūtu.

Festivālā demonstrēs arī režisora Toma Hūpera filmu "The King's Speech", kura Toronto kinofestivālā ieguva galveno balvu. Filma vēsta par karali Džordžu, karalienes Elizabetes II tēvu, kurš pēc sava brāļa Edvarda VIII atteikšanās no troņa sākotnēji ļoti nelabprāt uzņemas karaļa pienākumus. Nervozas stostīšanās nomocīts, viņš saņem logopēda palīdzību un galu galā ir spējīgs vadīt valsti Otrā pasaules kara laikā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu