Somijas kompānija radījusi aplikāciju, kas atpazīst pircēja seju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Somijas tehnoloģiju firma «Uniqul» ir izstrādājusi programmatūru, kas atpazīst pircēju seju, ziņo Somijas sabiedriskais medijs «Yle».

Kompānija norāda, ka jaunā mobilā lietotne ievērojami paātrinās norēķinu procesu.

Jaunā programmatūra tiks pārbaudīta atsevišķās kafejnīcās Helsinku reģionā no 2015.gada sākuma, paziņoja «Uniqul».

«Sākotnējā sistēmas pārbaude ir gandrīz pabeigta, un tā būs pieejama izmantošanai nākamā gada sākumā,» paziņoja kompānijas vadītājs Oskars Tūti.

Mobilā lietotne atpazīst klientu pēc viņa sejas proporcijām, un ir bijusi attīstības stadijā divus gadus. Projekts ir aizkavējies, jo kompānija vēlējās izveidot programmatūru, kas būtu klientiem pēc iespējas ērtāka, uzsvēra «Uniqul».

«Iepērkoties ar šo mobilo lietotni, klientiem tikai vajadzēs nospiest «ok» pogu,» Tūti norādījia. «Mobilās lietotnes kamera atpazīst pircēju no trīs līdz četru metru attāluma, un nepieprasa acu kontaktu. Tā pat var atšķirt identiskos dvīņus,» viņš paskaidroja.

Sejas atpazīšanas tehnoloģija var tikt iekļauta pašreizējās norēķinu reģistra sistēmās.

Kāds ārzemju mazumtirdzniecības veikalu tīkls ir izrādījis interesi par jauno sistēmu, piebilda kompānijas vadītājs, neatklājot šī tīkla nosaukumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu