Frankfurtes lidostā ārkārtas nosēšanos veic Ryanair lidmašīna; 30 pasažieriem palīdzību snieguši mediķi (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Ceļā no Īrijas uz Horvātiju ārkārtas nosēšanos Vācijā veikusi Ryanair lidmašīna [FR 7312], kurā atradās 189 cilvēki. Vācijas policija sestdienas rītā paziņoja, ka pasažieri sūdzējušies par galvas sāpēm, sāpēm ausīs un nelabu dūšu. Lidmašīna bija ceļā no Dublinas uz Horvātijas piekrastes pilsētu Zadaru, kad tās kapteinis lūdza atļauju nosēsties Frankfurtes Hānas lidostā.

Pēc aculiecinieku teiktā, lidojuma vidū lainera salonā atskanējis ne pārāk skaļš troksnis un vēlāk no savām vietām automātiski izkritušas skābekļa maskas. Pēc tam lidmašīnas pilots strauji samazinājis lidojuma augstumu un daudziem pasažieriem no krasās gaisa spiediena maiņas sākušas sāpēt ausis.

Frankfurtes lidostā pie viņiem ieradušies mediķi, un 33 pasažieri sūdzējušies par galvas un ausu sāpēm, kā arī nelabu dūšu. Laikraksts «Frankfurter Allgemeine Zeitung» sākotnēji ziņoja, ka 33 pasažieri nogādāti slimnīcā, taču vēlāk, atsaucoties uz oficiālajiem lidostas pārstāvjiem, informēja, ka kopumā mediķi veikuši izmeklēšanu 30 cilvēkiem, bet tālāka hospitalizācija nevienam no viņiem nav bijusi nepieciešama.

Tie, kuri par veselības problēmām nesūdzējās, nakti pavadīja lidostā un, saskaņā ar policijas teikto, jau šodien ar citu lidmašīnu tikšot nogādāti galamērķī.

Frankfurtes lidostas un aviokompānijas «Ryanair» oficiālās amatpersonas sestdienas rītā šo situāciju vēl nebija komentējušas, taču vēlāk «Ryanair» izplatījusi paziņojumu, kurā norāda, ka notikusi spiediena krišanās («inflight depressurisation«) lidmašīnas salonā, un, kā jau ierasts šādā situācijā, ir izsniegtas skābekļa maskas un samazināts lidojuma augstums. Par pasažieru veselības problēmām «Ryanair» oficiālie pārstāvji nav izteikušies.

Pēc aculiecinieku teiktā, pasažieru vidū incidenta laikā kādu brīdi bija izcēlusies neliela panika, daudzi sūdzējušies par sāpēm ausīs un dažiem no ausīm pat tecējušas asinis. Kāda sieviete no lidmašīnas salona neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnā nogādāta nestuvēs.

Šodien pasažieriem paziņots, ka ceļu viņi varēs turpināt plkst.9:40 pēc Viduseiropas laika, taču daži no viņiem nolēmuši lidojumu neturpināt un pametuši lidostu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu