Visi slimnieki ir pilnīgi stulbeņi jeb Dr. House atgriežas 6. sezonā (23)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau no 21. septembra ASV un citas valstis priecēs seriāls House M.D. ar savu sesto sezonu!

Seriāla autors: David Shore Lomās:Hugh Laurie, Lisa Edelstein, Omar Epps, Robert Sean Leonard, Jennifer Morrison, Jesse Spencer, Peter Jacobson, Kal Penn, Olivia Wilde, u.c. IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0412142/ Žanrs: seriāls, komēdija, drāma, mistērija, medicīna

Saturs: antisociālā un pretsāpju tablešu atkarīgā medicīniskā ģēnija Dr. Hausa ikdiena cilvēku slimību diagnosticēšanā turpinās. Bet kas notiek, ja pats ārsts kļūst par pacientu? To mums parādīs sestā sezona!

Pārdomas: ģeniālā britu komiķa, mūziķa un aktiera Hjū Lorija labākais un populārākais tēls Hauss šobrīd ir viens no populārākajiem visā pasaulē. Nav nekāds noslēpums, ka, tieši pateicoties Hjū Lorija tēlojumam, šis seriāls ir ieguvis īpašu sajūtu un garšu.

Veiksmīgi un neaizmirstami Hjū Lorijs debitēja 80. gadu vidū seriālā Blackadder (Melnā Čūska), kopā ar Rovanu Atkinsonu (Misters Bīns) un Toniju Robinsonu (Boldriks). Britu melnais humors nemirst, tas dzīvo un tikai dzimst no jauna.

Hausa tēls ir ļoti pietuvināts Šerlokam Holmsam - ģeniāls savā nozarē, atkarīgs no narkotikām un ļoti muzikāls. Un no paša sākuma seriāls mums māca, ka cilvēks labāk ies kapā, nevis pateiks taisnību un paliks par muļķi citu acīs.

Seriāla idejas autors Deivids Šors pirmsākumos Hausu plānoja kā invalīdu ratiņkrēslā, bet TV gigants FOX kategoriski no tā atteicās. Tieši tā Hauss tika pie sāpošas kājas un narkotiku atkarības, ar ko seriāla autori arī trāpīja desmitniekā. Pateicoties Hjū Lorija patiesajam tēlojumam, šīs seriāls ir guvis tādu atzinību. Kas ir interesanti, daudziem no neticami slimajiem pacientiem seriālā ir reāli prototipi medicīnas vēsturē, protams, izpušķoti, pārkrāsoti un pielāgoti seriāla vajadzībām, bet fakts ir un paliek fakts.

Hjū Lorijs ir uzņēmies, ierunājis, asistējis gandrīz 80 filmās, seriālos un projektos. Hausa seriālā viņš ir atteicies no sava britu akcenta un, izmantojot savas muzikālās un komiķa īpašības, kļuvis par smieklīgo un ļauno ģēniju. Starp citu, Lorijs arī diezgan skaisti dzied:

Hauss ir patmīlīgs un egoistisks skeptiķis, kurš, kā jau visi skeptiķi, uzskata sevi par visīstāko reālistu. Protams šāda kombinācija viņu padara par apkārtējo cilvēku lielāko murgu un, ja ne viņa unikālās medicīniskās zināšanas un diagnosticēšanas talants, noteikti sen jau būtu atlaists un atstāts vientulības saplosīšanai. Nepareizas diagnozes dēļ viņam ir sāpoša kāja un visu laiku viņš cieš visļaunākās sāpes, kas psiholoģiski viņu nostāda augstāk par visiem pārējiem. Hauss ir atkarīgs no pretsāpju tabletēm jeb vikodīna (Vicodin: paracetamol + hydrocodone). Narkotiku atkarība to piesaista ne tikai regulārām sāpēm, bet arī nespējai iztikt bez pretsāpju līdzekļiem, kas rada nepatīkamas blakusparādības.

Piektajā sezonā pretsāpju tabletes ņem virsroku pār pašu Hausu un, saprotot, ka vairs nespēj strādāt, jo cieš no ļoti smagām halucinācijām, doktors nolemj vērsties pēc palīdzības psihiatriskajā slimnīcā, par ko arī būs stāsts sestajā sezonā.

Protams, arī jūtas pret doktori Lisu Kadiju (Lisa Edelstein) rada skumjus un komiskus brīžus, parādot, cik bērnišķīgi mēdz rīkoties vīrieši, kad vienkārši nav drosmes pateikt patiesību acīs, kā arī draudzība un piedzīvojumi ar labāko (vienīgo) draugu doktoru Džeimsu Vilsonu (Robert Sean Leonard), kuram atšķirībā no Hausa ir piešķirta sirdsapziņa, atbildības sajūta un cilvēciskums pierāda šā seriāla vienkāršību un reālismu. Tāpat arī Hausa izteiktā vēlme izcelties citu priekšā un gūt pār tiem pilnīgu kontroli gan darbā, gan privātajā dzīvē - tas viss taču ir tik cilvēcīgi (piemērs mūsu politiķi). :)

Te pat nav tik daudz runa par elementāro medicīnu, cik tieši melnais humors, dīvainie atgadījumi, Hausa nihilistiskais skatījums uz dzīvi šajā seriālā visvairāk pievelk. Arī mūzikas atlase un izvēle ir vienkārši lieliska. Šis seriāls māca mums analizēt, pārdomāt visu dubultā un, protams, neuzticēties citiem, jo visi taču melo. Hauss ir izklaidējošs un izglītojošs, es pat nezinu paaudzi, kurai šis seriāls varētu nepatikt, vai arī seriāla mērķauditoriju, jo brīžiem parastais, bet brīžiem melnais humors aizpilda visus trūkstošos lauciņus.

Interesants fakts, ka Hjū Lorijs šobrīd ir vispelnošākais seriālu aktieris. Vidēji par vienu sēriju viņa honorārs ir ~400 tūkstoši ASV dolāru. Šobrīd ir pabeigtas 110 sērijas, rēķiniet paši!

Vērtējums: 10/10

Komentāri (23)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu