Premjers: cenšamies atrast sadarbības modeli četrām partijām (99)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Veidojot nākamo valdību tiek mēģināts atrast pieņemamu sadarbības modeli, kurā valdībā būtu arī apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK), kā arī notiktu sadarbība ar "Saskaņas centru" (SC). Tā intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" šorīt apliecināja Latvijas premjers Valdis Dombrovskis.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

"Nekādas sarunas par amatu sadali nav notikušas," teic Dombrovskis "Protams, man padomā ir pat vairāki kandidāti, tomēr vispirms jābeidz darbs ar koalīcijas izveidi."

Koalīcijas veidošana turpinoties - tās ietvaros izveidotas darba grupas, kas izstrādā valdības deklarāciju. Premjers norāda, ka deklarācijas izstrāde notiek trīs blokos – ekonomiskie un finanšu, sociālie un kultūras, kā arī drošības jautājumi. Sociālā budžeta ilgtspējas nodrošināšanai par pamatu tiks ņemta Labklājības ministrijas izstrādātā programma.

Šobrīd tiek meklēts sadarbības modelis, kurā valdībā būtu arī VL-TB/LNNK, bet ar "Saskaņas centru" notiktu sadarbība. Uz jautājumu, kā to panākt, Dombrovskis atklāj, ka šonedēļ notikušas vairākas neformālas sarunas, kurās viņš par šo jautājumu konsultējies ar partijām, lai tiktu pieņemts četru politisko spēku sadarbības modelis.

Viņš norāda uz vairākām pretrunām starp VL-TB/LNNK, kā arī SC, kuras jācenšas atrisināt, un norāda, ka valdības veidošana ir pietiekoši smags uzdevums. Attiecībā uz SC Dombrovskis teic, ka piedāvājums deleģēt kādu ministru jaunajā valdībā joprojām esot spēkā.

Uz jautājumu, kāpēc lai SC piekristu šādām sadarbības modelim, viņš atgādina, ka joprojām valstī ir ekonomiskā krīze, tāpēc svarīgs būtu visas Saeimas atbalsts tās pārvarēšanai.

Komentāri (99)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu