Kapello varētu kļūt par Itālijas izlases galveno treneri

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Par nākamo Itālijas futbola izlases galveno treneri varētu kļūt pazīstamais Fabio Kapello.

Pašlaik 69 gadus vecais Kapello ir bez darba; pērn viņš ne bez skandāla saistībā ar neizmaksātu algu atstāja Krievijas izlasi, bet karjeras laikā vadījis tādus Itālijas klubus kā «AS Roma» un Turīnas «Juventus», kā arī bijis pie stūres Spānijas grandam Madrides «Real» un Anglijas valstsvienībai.

Tieši Kapello šobrīd ir galvenais pretendents uz galvenā trenera vietu Itālijas izlasē. Kā zināms, šo posteni pēc šovasar Francijā gaidāmā Eiropas čempionāta atstās Antonio Konte, kurš nolēmis atgriezties klubu futbolā un varētu pārņemt Anglijas komandu Londonas «Chelsea».

Iepriekš par vienu no galvenajiem pretendentiem uz galvenā trenera krēslu tika uzskatīts Roberto Donadoni, kurš jau iepriekš vadījis Itālijas izlasi, bet šobrīd ir vietējās komandas «Bologna» stūrmanis. Tiesa, šā kluba vadība, kam līgums ar speciālistu ir līdz 2018. gadam, izteikusies, ka nevēlas, lai treneris pārņem valstsvienību.

Tikmēr Kapello tuvākajās dienās tiksies ar Itālijas futbola federāciju, lai pārspriestu izlases galvenā trenera jautājumu.

Kapello karjeras laikā kā treneris piecas reizes triumfējis Itālijas čempionātā, divreiz to paveicis Spānijā, bet 1994.gadā viņam «Juventus» vienību izdevās aizvest līdz triumfam UEFA Čempionu līgā.

Francijā paredzētajā Eiropas čempionātā Itālijas izlase pirmajā spēlē 13.jūnijā spēkosies ar Beļģiju. Tāpat tā E apakšgrupā tiksies arī ar Īriju un Zviedriju.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu