Kristovskis - ekonomikas ministrs bez attiecīgas izglītības? (100)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ministru kabineta sastāvs jaunajā valdībā mainīsies vismaz par trešdaļu, un līdz ar to jaunas sejas valdībā būs. Šādu pārliecību Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "100.pants" otrdien pauda apvienības "Vienotība" līderis Ģirts Valdis Kristovskis.

Viņš minēja, ka jaunveidojamajā valdībā, salīdzinot ar pašreizējo Ministru kabinetu, nomainīsies trešdaļa līdz puse ministru.

Vaicāts par paša vēlmēm ieņemt kādu ministra krēslu, Kristovskis norādīja, ka labprāt uzņemtos citas nozares vadību, nevis ar līdzšinējo viņa darbības pieredzi saistīto aizsardzību, drošību vai iekšlietu jomu."Es labprāt skatītos tautsaimniecības virzienā," atzina apvienības priekšsēdētājs, pieļaujot, ka varētu ieņemt ekonomikas ministra krēslu. Vienlaikus gan politiķis uzsvēra, ka tas vēl nenozīmējot, ka viņa vēlme piepildīsies.

Ģirts Valdis Kristovskis būvinženiera izglītību ieguvis Rīgas Tehniskajā Universitātē. Latvijas Universitātē iegūts juridisko zinātņu maģistra grāds valsts tiesībās. Absolvējis Aizsardzības vadības un resursu plānošanas institūtu (ASV, Kalifornija, Montereja).

Kristovskis ir vienīgais ministrs atjaunotās Latvijas vēsturē, kurš savulaik atkāpās no ministra amata morālu apsvērumu dēļ. Kā zināms, citi personāži pie krēsla ir turējušies, gan melojot un pielienot, gan zogot un liekuļojot.

Jau vēstījām, ka Rīgas pilī konsultācijas ar parlamentā iekļuvušajām partijām par Ministru prezidenta kandidātu sāksies piektdien, 15.oktobrī.

Komentāri (100)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu