Kalifornijas "pīles" tīko pēc kausa

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par Stenlija kausu šajā sezonā spēkiem mērosies Kanādas komanda Otavas "Senators" un Kalifornijas klubs Anaheimas "Ducks". Tas kļuva zināms šorīt agri pēc Latvijas laika, kad pusfināla sestajā spēlē "Ducks" savā pārspēja spēcīgo Detroitas "Red Wings".

Par spīti pirmajā trešdaļā iegūtajam trīs vārtu pārsvaram, "Ducks" hokejisti tikai ar milzīgām pūlēm savā laukumā ar 4:3 izcīnīja uzvaru pār "Red Wings" un sērijā līdz četrām uzvarām triumfēja ar 4-2.

Uzvaras nesošos vārtus trešajā periodā guva zviedrs Samuels Pālsons, bet Žans Sebastians Žigērs atvairīja 26 no 29 pretinieku metieniem.

"Ducks" komanda, kas vēk nekad nav izcīnījusi Stenlija kausu, finālā spēlēs tikai otro reizi komandas pastāvēšanas vēsturē. 2003. gadā, ar tagadējo Detroitas galveno treneri Maiku Bebkoku pie stūres, anaheimiešus finālā spēja apturēt tikai Ņūdžersijas "Devils".

Šorīt Anaheimā mājinieki pēc Roba Nīdermaijera, Korija Perija un Raiena Geclafa gūtajiem vārtiem pēc diviem periodiem izvirzījās vadībā ar 3:0. Trešajā trešdaļā laukumā pilnībā dominēja "Red Wings" un daudz netrūka, ka "hokeja pilsētas" vīri atspēlētos.

Perioda ceturtajā minūtē zviedrs Henriks Zeterbergs guva savas komandas pirmos vārtus, taču jau sestajā minūtē viņa tautietis Pālsons atjaunoja trīs ripu pārsvaru mājiniekiem - 4:1.

11. un 17. minūtē divus vārtus guva krievs Pāvels Dacjuks un samazināja rezultāta starpību līdz minimumam (3:4), tomēr panākt izlīdzinājumu nepalīdzēja arī čehu vārtsarga Dominika Hašeka nomainīšana pret sesto laukuma spēlētāju.

Lai arī favorītu lomā bija "Red Wings", kas regulārajā sezonā bija labākie Rietumu konferencē, cīņu par Stenlija kausu turpina soma Tēmu Selanes un brāļu Nīdermaijeru "Ducks"!

Stenlija kausa izcīņas pirmā finālspēle starp "Ducks" un "Senators notiks nākamajā pirmdienā un sava laukuma priekšrocības būs Anaheimas "pīlēm".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu