Oskars Deigelis atzīst, ka kādreiz pret gejiem izturējies necienīgi

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

Dziedātājs Oskars Deigelis drīzumā domā pamest Latviju, lai izmēģinātu savu laimi svešumā. Mākslinieks pirms došanās uz ārzemēm portālā «Facebook» publiskojis informāciju par to, ko domā par Latviju un homoseksuālismu.

«Jau jūtu, ka tūlīt pār mani nāks pārmetumu gūzma. Bet vai man vienīgajam jau mazliet savāda un par daudz uzbāzīga šķiet pārspīlētā homoseksuālisma propaganda? Man nekas nav pret gejiem. Ja agrāk pret šādiem cilvēkiem pat mēdzu izturēties neiecietīgi, gluži vienkārši zināšanu trūkuma dēļ, neizpratnes un citu aizspriedumu dēļ, tad, laikam ejot, esmu daudz ko sapratis,» tā Oskars.

Oskars neslēpj, ka nožēlo savu rīcību, jo ir aizskāris cilvēkus ar šādu orientāciju. Mākslinieks ir drošs, ka līdzcilvēki ir jāmīl un tas ir pašsaprotami. Tāpat Oskaram ir vienalga, ja homoseksuāli cilvēki dzīvo atklāti un neslēpj savu orientāciju.

«Nebūšu viens no tiem, kas saka, lai «nelien ārā no savas guļamistabas». Cilvēkiem ir jābūt patiesiem pret sevi un citiem, nav šaubu. Jo viegli jau ir tiesāt, kamēr «otra mokasīni liekas sveši un tajos nav izdevies kādu laiku pastaigāt». Saprotu, ka tagad tas «Rinkēviča vilnis», kura dēļ visur jālasa par cilvēkiem, kuri iznāk no «skapja». Tas ir uzmācīgi. Apnicīgi. Cilvēkiem ir jāmāca tolerance un sapratne pret dažādiem cilvēkiem - tam visam es piekrītu. Bet ir iestājusies jau reāla pārtolerance,» tā Oskars.

Oskars piebilst, ka nekad neatbalstīs bērnu adoptāciju homoseksuāliem pāriem, jo tas izjauc lietu dabisko kārtību.

«Ja reiz homoseksuāļi kā sava veida izņēmums, kas atšķiras no lielākās masas, dabā eksistē, tad acīmredzot tam ir iemesls. Taču citādam gadījumam vajadzētu lietot arī citādu traktējumu. Nevar visu mest vienā katlā. Tā kaut kā,» tā Oskars.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu