Lāčplēša dienā mūzikla «Eslingena» jauniestudējuma pirmizrāde (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raimonds Birkenfelds

Lāčplēša dienā, 11. novembrī, Rīgā notiks grupas «Čikāgas piecīši» solista Alberta Legzdiņa, komponistu Lolitas Ritmanes un Andra Ritmaņa komponētā mūzikla «Eslingena» jauniestudējuma pirmizrāde. Kā informēja mūzikla organizators Juris Millers, muzikālā dziesmu spēle, kā to sauc paši tās autori, vēsta par mīlestību un ikdienu kādreiz lielākajā latviešu bēgļu nometnē, kas pēc Otrā pasaules kara darbojās Vācijas mazpilsētā Eslingenā.

«Es biju viens no šīs bēgļu nometnes iemītniekiem, tādēļ iestudējumā ir arī daudz autobiogrāfisku momentu,» stāsta darba līdzautors Legzdiņš.

Pirmo reizi Latvijas skatītājiem šī dziesmu spēle tika rādīta pirms desmit gadiem trimdas latviešu izpildījumā. Tomēr šoreiz izrādēs piedalīsies Aijas Kukules vadītais koris «Omnes», bet galvenajās lomās būs redzami Juris Jope, Paula Dukure, Ance Muižniece un Ginta Krievkalna. Tāpat Rīgas izrādē 11. novembrī kā īpašais viesis uz skatuves kāps Latvijas populārākais šefpavārs Mārtiņš Rītiņš. Jauniestudējumā piedalīsies pašmāju mākslinieki Indra Burkovska, Rasma Garne, Raimonda Vazdika, Valdis Lūriņš, Juris Kalniņš, Mārtiņš Vilsons, Artis Bētiņš, Olafs Bergmanis, Madara Zvagule, Juris Frinbergs, Zigurds Neimanis un citi Latvijas teātru aktieri un dziedātāji.

Iestudējuma režisors ir Jānis Mūrnieks, vokālā pedagoģe - Madara Celma, bet horeogrāfe - Liene Stepena.

Izrāde 11. novembrī būs skatāma Rīgā, 13. novembrī - Ventspilī, 14. novembrī - Liepājā, 15. novembrī - Valmierā, bet 16. novembrī - Jēkabpilī. Biļetes uz izrādi ir nopērkamas visās «Biļešu paradīzes» kasēs.

Alberts Legzdiņš
Alberts Legzdiņš Foto: Raimonds Birkenfelds
Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu