Ķīnas vēstniecībā sola iesniegt petīciju par situāciju Tibetā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien pēc plkst. 11 Ķīnas vēstniecībā Rīgā tiks iesniegta vairāku Latvijas sabiedrības pārstāvju parakstīta petīcija, kurā paustas bažas par nesen izveidojušos situāciju Tibetā.

Petīcija adresēta Ķīnas prezidentam Hu Dzjiņtao un viceprezidentam Sji Dziņpinam, informēja petīcijas iesniedzēju pārstāvis Ģirts Birziņš.

Petīcijas iesniedzēji norāda, ka "Tibetas tauta ir nonākusi ļoti līdzīgā situācijā kā latviešu nācija pirms 20 gadiem", taču vienlaikus min, ka esot "pozitīvi noskaņoti pret Ķīnu un tic, ka šī unikālā Austrumu lielvara 21. gadsimtā var kļūt par valsti, kura augsti novērtē ikviena cilvēka individualitāti un cilvēciskās vērtības".

Petīcijai atbalstu paudis Andis Sīlis, Mārtiņš Rubenis, Pēteris Apinis, Pēteris Vasks, Augusts Kūravs, Aigars Runčs, Jānis Ziemelis, Jānis Mārtiņš Skuja, Gatis Mūrnieks, Inguna Rībena (JL) u.c.

Kā ziņots, šodien Saeima, neskatoties uz Tibetas atbalstītāju aicinājumiem, nevienojās pieņemt atbalsta deklarāciju Tibetai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu