Dejotāja Viktorija ar vienu kleitu sacensībās piedalās ne vairāk kā trīs reizes

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

2014. gada Latvijas čempione Latīņamerikas dejās Viktorija Puhovika ir 26 gadus jauna un talantīga sporta deju dejotāja no Daugavpils. Kopā ar savu deju partneri Martu Smolko Viktorija teju katru nedēļu piedalās sacensībās apceļojot gan Eiropu, gan citas pasaules valstis, bet par ikgadēju tradīciju kļuvušas gada noslēdzošās sacensības - festivāls Baltic Grand Prix, kas šogad notiks no 19. līdz 21. decembrim izstāžu kompleksā Ķīpsalā.

«Atceros savas pirmās sacensības – tas, protams, bija Daugavpilī. Man bija gara, oranža kleita, kurā gandrīz nevarēju padejot, kā arī liela frizūra. Tajās sacensībās tāda biju vienīgā. Izcīnījām 6. vietu!»

Viktorija no četru gadu vecuma nodarbojās ar baletu. Kad viņas skolotāja ar ģimeni pārcēlās uz dzīvi Krievijā, Viktorija pēc draudzenes aicinājuma nolēma aiziet uz sporta deju treniņu. Draudzene jau labu laiku pametusi sporta dejas, bet Viktorija veiksmīgi aizvada savu 17. deju sezonu.

«Līdz 16 gadu vecumam dejoju gan standartdejas, gan Latīņmerikas (LA) dejas, tomēr abas programmas dejot augstā līmenī ir ļoti dārgi. Kad izšķīros ar savu partneri Viktoru Šruboku, ar kuru pārstāvējām Daugavpili, nolēmu, ka labāk jūtos, dejojot LA dejas.»

Viktorija jau piekto gadu dejo pārī ar Martu Smolko, un vairāk nekā 3000 pāru konkurencē pasaules reitingā viņi ir 9. vietā! Pāris viņi gan ir tikai uz deju laukuma, bet ne dzīvē. «Mums ir labas attiecības – esam komanda. Mums ir mērķis, kuru kopā mēģinām sasniegt! Arī attiecības ar citiem dejotājiem ir labas. Visi apzināmies, ka esam konkurenti, bet tas netraucē saglabāt draudzīgas attiecības.»

Sporta dejas prasa lielu ieguldījumu ne tikai treniņos, bet arī finansiāli. Viktorija atzīst, ka reti dejo vienā kleitā vairāk kā trīs reizes! Uz katrām sacensībām nepieciešamas divas kleitas, lai varētu mainīt – pusfinālā un finālā. Kleitas cena atkarīga no kristālu skaita, un paciņa Swarowski kristālu izmaksā aptuveni 100 eiro. Viktorija savu tērpu dizainu veido kopā ar mammu, bet realizēt idejas palīdz vecāmamma. Neskatoties uz to, ka visa Viktorijas ģimene dzīvo Daugavpilī, saspringtajā grafikā vienmēr atrodas laiks pielaikot jaunus tērpus. Viktorijas mamma šuj arī partnera Marta kreklus, lai pāris izskatītos saskaņoti. Kleitas, kuras Viktorija vairs sacensībās nevilks, tiek pārdotas.

Viktorija Puhovika un Marts Smolko piedalās sacensībās visā pasaulē. Tajā skaitā sacensību sērijā Grand Slam. Tā sastāv no piecām sacensībām, kas šogad notika Honkongā, Uhaņā (Ķīnā), Tallinā, Štutgartē un Maskavā. Labākos 12 pārus aicina uz finālu Šanhajā (Ķīnā), un nedēļu pirms Baltic Grand Prix 2014 Viktorija un Marts lidos uz Ķīnu, lai piedalītos finālā.

Arī pagājušajā gadā jaunieši iekļuvuši Grand Slam finālā, to nodejoja un uzreiz naktī izlidoja uz Rīgu, lai jau nākamajā dienā piedalītos Baltic Grand Prix. «Mums ļoti patīk dejot Rīgā, festivālā Baltic Grand Prix, kas ik gadu ir noorganizēts augstā līmenī. Piedalās liels dejotāju pāru skaits, ir atsaucīga publika un lieliska atmosfēra. Mēs piedalāmies ļoti daudzās sacensībās, tāpēc mums ir iespēja salīdzināt. Ar prieku gaidām arī šā gada sporta deju festivālu Baltic Grand Prix 2014.»

Biļetes Biļešu Paradīzes kasēs un internetā

Informācija

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu