Kinoteātrī "Rīga" filmas "Rūgtais vīns" pirmizrāde (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kinoteātrī "Rīga" 14.maijā notika režisora Rolanda Kalniņa jaunākās filmas "Rūgtais vīns" pirmizrāde. Kinoafiša

Filmas pirmizrāde notiek piecas dienas pēc Kalniņa 85.gadu jubilejas.

"Rūgtais vīns" ir ironiski romantisks stāsts par cilvēku, kurš tiecas dzīvot pa īstam, dzīves garšu saskatot mīlestībā.

Filma stāsta par dizaineru biroja darbinieku Donatu, kuram ir piecas sievietes, katra ar savu attiecību modeli - draugs, uz kura pleca paraudāt, biznesa sieviete seksam un kopīgiem sapņiem, māksliniece, kas veidojusi Donata raksturu, jauna meitene pirmo jūtu varā un Donāta jaunais intereses objekts - priekšniece Agnese, kurai ir greizsirdīgs vīrs.

Jaunajā filmā lomās būs redzami Kaspars Znotiņš, Agnese Zeltiņa, Normunds Laizāns, Rēzija Kalniņa, Aurēlija Anužīte-Lauciņa, Regīna Razuma, Liene Šomase un Pēteris Liepiņš.

Filmas scenārija autors ir Jānis Jurkāns, operators - Gvido Skulte, mākslinieks - Kristaps Skulte, kostīmu māksliniece - Ieva Kundziņa, komponists - Valts Pūce.

Kalniņš ir viens no nedaudzajiem latviešu kino vecmeistariem, kurš spēj strādāt un ir gatavs nodot savas zināšanas jaunajai paaudzei. Režisors joprojām ir saglabājis latviešu kino augstākās kvalitātes tradīcijas un droši būtu nosaucams līdzās Eiropas lielajiem kino meistariem, norādīja Stahovska.

Kalniņš ir viens no nedaudzajiem latviešu kino vecmeistariem, veidojis tādas filmas kā "Ceplis", "Akmeņainais ceļš", "Es visu atceros, Ričard", "Elpojiet dziļi" jeb "Četri balti krekli", "Piejūras klimats" un citas filmas, kas ir latviešu kino klasikas labākie paraugi.

Saistībā ar režisora jubileju Kinomuzejā aprīlī tika atklāta Kalniņam veltīta izstāde "Rolanda Kalniņa aizliegtais laiks", kas Kinomuzejā būs apskatāma līdz septembrim.

Filmu "Rūgtais vīns" kinoteātrī "Rīga" sāks demonstrēt no 18.maija.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu