Ziemeļamerikā topā filmiņa par lielu, baltu, mīkstu robotu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Par nedēļas nogales ienesīgāko filmu Ziemeļamerikā kļuvusi «Walt Disney Animation Studios» jaunā 3D animācijas filma «Big Hero 6», kurā galvenais varonis ir 14 gadus vecs izgudrotājs Hiro Hamada un robots «Baymax», ziņo ārvalstu prese.

Filma nedēļas nogalē iekasējusi 56,2 miljonus.

Otrajā vietā ar 52 miljoniem studiju «Warner Bros.» un «Paramount» paspārnē tapusī filma «Starp zvaigznēm» («Interstellar»). Filma pasaules kinoteātros iekasējusi veselus 132,2 miljonus ASV dolāru

«Starp zvaigznēm» pirmizrādi piedzīvojusi teju visās pasaules valstīs. Izņēmumi ir Ķīna, Japāna un Venecuēla, kur filma iznāks tuvāko nedēļu laikā. Studija «Warner Bros.», kas filmu izplata starptautiskā mērogā, atklājusi, ka lentes starts salīdzināms ar pagājušā gada kases grāvēja «Gravitācija» («Gravity») grandiozo pirmās nedēļas nogales rādītāju, pat ņemot vērā to, ka biļetes uz filmas «Gravitācija» seansiem bija dārgākas (3D formāta dēļ). «Starp zvaigznēm», kuras ražošanas izmaksas ir aptuveni 165 miljoni ASV dolāru, tiek demonstrēta arī uz 206 «Imax» lielformāta ekrāniem visā pasaulē. Šis ir visu laiku sekmīgākais šī formāta filmas starts 2D formātā (8,5 miljoni ASV dolāru).

Zinātniskās fantastikas filmu «Starp zvaigznēm» uzņēmis filmu «Pirmsākums» («Inception»), «Memento», «Ilūzija» («The Prestige») un «Tumšā bruņinieka» («The Dark Knight») triloģijas autors Kristofers Nolans. Filmas darbība risinās tuvā nākotnē. Zemes resursi ir teju izsmelti - pienācis laiks, kad mūsu dienas uz šīs planētas ir skaitītas. Vai cilvēku suga varētu turpināties kaut kur citur zvaigžņotajā izplatījumā? Lai to noskaidrotu, pētnieku komanda dodas nozīmīgākajā misijā cilvēces vēsturē - ceļojumā ārpus mūsu galaktikas robežām. Ceļotāju vidū ir arī inženieris Kūpers - divu bērnu tēvs, atraitnis, kurš augstāku mērķu vārdā gatavs upurēt savu ģimenes dzīvi.

Filma no 7. novembra skatāma arī Latvijas kinoteātros.

Režisora Deivida Finčera filma «Neatrodamā» («Gone Girl») turpina gūt labus panākumus - 3. vieta. Vietu zemāk šausmu filma «Ouija».

Pagājušās nedēļas līderis - asinis stindzinoša krimināla rakstura drāma, kuras darbība risinās mūsdienu Losandželosas naksnīgajās ielās, «Nakts reportieris» («Nightcrawler») - noslīdējusi uz 6. vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu