Ziedonis izvirzīts Astrīdas Lindgrēnas balvai (12)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latviešu rakstnieks un dzejnieks Imants Ziedonis izvirzīts zviedru bērnu literatūras rakstnieces Astrīdas Lindgrēnas piemiņas balvai, liecina "The Astrid Lindgren Memorial Award" (ALMA) mājaslapā publicētā informācija.

Ziedonis ir starp 175 literātiem un ar bērnu literatūru saistītām personām un organizācijām no 62 valstīm, kurus attiecīgo valstu organizācijas ir izvirzījušas piecus miljonus kronu jeb aptuveni 316 000 latu vērtai balvai.

Ikgadējās balvas saņēmēju paziņos Lindgrēnas dzimtajā Vimerbijas pilsētā 2011.gada 29.martā.

No kaimiņu Baltijas valstīm balvai ir nominēti rakstnieks Liutaurs Degesis no Lietuvas un trīs igauņi - ilustratore Regīna Luka-Tāmpere un rakstnieki Aino Pervika un Lēlo Tungals. Starp nominantiem ir arī kāds rakstnieks no komunistiskās Ziemeļkorejas un Taizemes birža - par ieguldījumu, veicinot bērnu grāmatu lasīšanu.

ALMA ir naudas izteiksmē lielākā balva pasaulē, kas tiek piešķirta par mūža devumu bērnu un jauniešu literatūras jomā rakstniekiem, grāmatu ilustratoriem, pasaku teicējiem un tiem, kuru nopelnus aktīvas lasīšanas popularizēšanā atzinusi ekspertu komisija.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu