Svētbrīdī Rīgas Domā piemin "Baltijas ceļu" (44)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien daži simti cilvēku pulcējās Rīgas domā uz svētbrīdi, lai pieminētu pirms 70 gadiem parakstīto Molotova - Ribentropa paktu, kā arī pirms 20 gadiem notikušo akciju "Baltijas ceļš".

Kā dievkalpojuma laikā uzsvēra mācītājs Elijs Godiņš, šodien tiek pieminēti divi vēstures notikumi. Viņš uzsvēra, ka patiesība ir viens no galvenajiem brīvības priekšnosacījumiem, tāpēc arī "daudzus gadus jutāmies nebrīvi, jo mums melo, un netiek teikta visa patiesība, taču Baltijas ceļš vienoja vairākus miljonus cilvēku, lai atgūtu brīvību, un Dievs svētīja šos vienotību, lai šobrīd varam dzīvot brīvā valstī", sacīja Godiņš, uzsverot, ka to ir svarīgi pieminēt, un stāstīt arī nākamajām paaudzēm.

Viņš izteica nožēlu, ka šodien dzīvojam citādāk, un bieži vien netiek izjusta vienotība cilvēku starpā. "Taču vienmēr jāatceras, ka mūsu paaudzes vieno spēja īstenot sapni par brīvību," sacīja Godiņš.

Dievkalpojumā piedalījās arī Valsts prezidents Valdis Zatlers, kuru šajā pasākumā nepavadīja viņa kundze Lilita Zatlere. Starp dalībniekiem bija arī Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC) ar kundzi Inesi.

Dievkalpojumā plaši bija pārstāvēts arī diplomātiskais korpuss - svētbrīdi apmeklēja Austrijas, Čehijas, Polijas un citu valstu vēstniecību pārstāvji.

Komentāri (44)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu