Zināmi 61. Kannu kinofestivāla dalībnieki un viesi /video/

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pāris nedēļu pirms oficiālās 61.Kannu kinofestivāla programmas publicēšanas žurnāls "Le Parisien" pasteidzies publiskot informāciju par festivāla dalībniekiem un viesiem.

Festivālā, kas Francijas dienvidos noritēs no 14.maija līdz 18.maijam, pirmizrādi piedzīvos ilgi gaidītā filma "Indiana Džonss un Kristāla galvaskausa karaliste”. Uz 18.maija pirmizrādi Francijas kūrortpilsētā ierodamies tiek gaidīta visa filmas galveno varoņu grupa, aktieri Harisonu Fordu un režisoru Džordžu Lūkasu ieskaitot.

Kannās izrādīs arī animācijas filmu "Kung – fu panda”, kuras ierunātāji - Andželīna Džolija, Dastins Hofmans un Džekijs Čans - arī gatavojas ierasties Francijas piekrastē.

Festivālā savu pēdējo veikumu režisora Vudija Alena filmā "Vikija Kristina Barselona” publikai rādīs spāņu aktrise Penelope Krusa, Ksavjers Bardems un Skārleta Johansone. Pirmizrādi festivālā piedzīvos arī Emmas Tomsones filma "Atgriešanās Braishedā" un Gaela Garsijas Bernāla, Mišelas Viljamsas un Džulianas Mūras kopdarbs filmā "Aklums". Kannās tiek gaidīta arī Katrīna Denēva ar pirmizrādi filmai "Ziemassvētku pasaka".

Festivāla slaveno viesu vidū būs arī režisors Kventins Tarantino, kurš kūrortā studentiem lasīs lekciju par filmu veidošanu, bet režisors Romāns Polaņskis popularizēs dokumentālo kino. Festivāla viesu vidū būšot arī futbolists Djego Maradona un bokseris Maiks Taisons, jo dokumentālo filmu par Maradonu nesen pabeidza serbu režisors Emirs Kusturica, bet par Taisonu – režisors Džeimss Tobaks.

Ārzemju filmu kategorijā un ārpus programmas festivālā tiks rādīta Deivida Linča meitas Dženiferas Čambersas Linčas filma "Izsekošana”.

Konkursa programmā varētu tikt iekļauta režisora Čārlija Kaufmana filma "Sinkedoha, Ņujorka” ar Filipu Seimoru Hofmanu, Emīliju Vatsoni, Mišelu Viljamsu un Dženiferu Džeisoni Lī galvenajās lomās, režisora Vima Vendersa "Apšaude Palermo”, Džona Maiberija filma "Mīlestības robeža” ar Keiru Naitliju un Sjennu Milleri galvenajās lomās, režisora Stīvena Soderberga filma "Argentīnietis” ar Benisio del Toro Ernesto Če Gevaras lomā.

61. Kannu kinofestivāla žūrijas vadītājs ir amerikāņu aktieris un režisors Šons Penns, bet žūrijas locekļu vidū ir arī aktrise Šarlīze Terona un režisors Rašids Bušarebs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu