Filmu «Ģenerālplāns» izrādīs Somijas, Lietuvas un Igaunijas televīzijās

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dokumentālo filmu «Ģenerālplāns» plāno izrādīt Somijas televīzijā YLE, Lietuvas un Igaunijas sabiedriskajās televīzijās, kā arī Lietuvas filmu festivālā «Kino pavasaris», informē studijā «Mistrus Media».

Somijas televīzijā YLE par filmu «Ģenerālplāns» tika ziņots uzreiz pēc tās pirmizrādes marta sākumā. Programmā «YLE Uutiset» tika skaidrots filmas vēstījums par to, kā Krievija caur saviem fondiem finansē ārvalstu nevalstiskās organizācijas un to, ka Baltijā šāda finansējuma saņēmēji bijuši desmitiem. Somijas televīzijas raidījumā piedalījās gan filmas pētniece Inga Spriņģe, gan Valsts prezidenta padomnieks Jānis Kažociņš.

Par filmu tika ziņots arī Zviedrijas sabiedriskajā radio «Sverige». Tajā tika minēts, ka Latvijā notiek diskusijas par Krievijas veikto informācijas karu vai tā saukto «hibrīdkaru», kurā Krievija cenšas destabilizēt kaimiņvalstis, cita starpā arī izplatot propagandu. Radio raidījumā akcentēts, ka tas bieži tiek pieminēts, bet ir gūti pierādāms.

Studijas «Mistrus Media» pārstāvji norādīja, ka pēc nedēļas par filmu stāstīs arī Šveices radio SRF. Ar filmu un «Re:Baltica» pētījumu iepazinušies arī Vācijas sabiedriskās televīzijas ZDF analītiskā raidījuma «Frontal 21» pārstāvji, kuri pēta Krievijas maigās varas izpausmes Vācijā.

Filma tapusi sadarbībā ar Baltijas pētnieciskās žurnālistiskas centru «Re:Baltica», filmu studiju «Red Dot Media», Baltijas valstu sabiedriskajām raidorganizācijām (LTV, ERR, LRT), Latvijas un Lietuvas nacionālajiem kino centriem, Eiropas Savienības programmu «Radošā Eiropa», Valsts kultūrkapitāla fondu un Adenauera fondu.

Filmas režisors ir Pakalniņš, scenārija autore - Sanita Jemberga, pētnieces - Spriņģe un Arta Ģiga, producenti - Gints Grūbe un Elīna Gediņa-Ducena.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu