Liepājas teātra jaunumi (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceturtdien, 17.maijā, plkst. 19.00 Liepājas teātrī pirmizrāde gaidāma Dž. Dž. Džilindžera iestudētajam Denija Kinga krimināltrilllerim Killlera dienasgrāmata.

Ignorējot pareizrakstību, dramatizētājs un režisors vārdus trilleris un killers raksta ar trīs burtiem "l", jo tā skanot briesmīgāk.

Izrāde, lai arī vēsta par algotu slepkavu Janu, kurš jebkuru problēmu atrisina ar pistoles, indes vai plastmasas atkritumu maisiņa palīdzību, esot par mīlestību. Ne par ko citu vispār nav vērts iestudēt, apgalvo Dž. Dž. Džilindžers, kurš pērn Liepājā iestudēja melodrāmu Dāma bez kamēlijām.

Arī šoreiz režisors strādājis kopā ar scenogrāfu Mārtiņu Vilkārsi, kostīmu mākslinieci Ilzi Vītoliņu, gaismu mākslinieku Mārtiņu Feldmani, kā arī horeogrāfi Ingu Krasovsku. Tiek solīta sirdi plosoša mūzika, ko ar nelieliem izņēmumiem no Krusttēva sarakstījis Raimonds Tiguls.

Janu spēlē Egons Dombrovskis (attēlā), viņa draugu un mācekli Kreigu – Edgars Pujāts, māmiņu, kas cenšas dēlu nobīdīt no nozieguma ceļa, – Inese Kučinska, slepkavību pasūtītāju un organizētāju Loganu – Leons Leščinskis, pašu galveno Bosu – Jānis Dreiblats. Upuru, garāmgājēju, mīļoto meiteņu un gadījuma rakstura draudzeņu lomās Kaspars Gods, Armands Kaušelis, Marģers Eglinskis, Maija Romaško, Jūlija Ļaha, Lelde Kaupuža.

Savukārt nākamnedēļ – 25. maijā pulksten 19 – Rīgas Krievu teātrī būs skatāms Liepājas teātra simtgadei veltītais teātra mākslinieciskā vadītāja Rolanda Atkočūna iestudējums CV (Tēvocis Vaņa), kas saņēmis cildinošas atsauksmes un patiesi uzskatāms par notikumu Latvijas teātrī.

Scenogrāfiju izrādei veidojis Mārtiņš Vilkārsis, kostīmus – Ilze Vītoliņa, gaismu partitūru – Mārtiņš Feldmanis, horeogrāfiju – Ingrīda Lūre.

Serebrjakova lomā redzams Leons Leščinskis, Jeļenu Andrejevnu atveido Inese Kučinska, Voiņicki – Egons Dombrovskis, Astrovu – Ivars Lūsis, Soņu – Jūlija Ļaha, Voiņicku – Anda Albuže, Teļeginu – Kaspars Gods un Armands Kaušelis.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu