Ārsti: Katram astotajam vīrietim vēlama nekavējoša vizīte pie urologa (19)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Katram astotajam vīrietim ir paaugstināts prostatas antigēnu (PSA) līmenis asinīs un nekavējoties jādodas vizītē pie urologa, šādus secinājumus izdarījuši "Veselības Centra 4" mediķi, konsultējot TV6 rīkotās prostatas pretvēža kampaņas "Esi īsts vecis" dalībniekus.

TV6 sabiedrisko attiecību koordinatore Marta Zandersone informēja, ka doktorāta urologi ir samulsuši par iegūtajiem datiem. No bez maksas veiktām 1273 analīzēm 149 cilvēkiem jeb 15% ir slikti rezultāti. Tas nozīmē, ka katram astotajam vīrietim ir paaugstināts PSA līmenis asinīs un nekavējoties jādodas vizītē pie urologa. Tad tiks veiktas papildu analīzes un meklēts labākais ārstēšanas veids, bet sliktāku analīžu gadījumā jādodas jau pie onkologa.

Pašlaik kampaņa, kuras laikā spēkavīrs Raivis Vidzis un dziedātājs Intars Busulis aicināja ikvienu vīrieti pārbaudīt prostatas veselību, to apliecinot ar ūsu audzēšanu, ir noslēgusies.

Akcijas laikā 1200 vīrieši vecumā no 45 gadiem PSA testu "Veselības Centrā 4" varēja veikts bez maksas. Tieši šajā vecumā vīriešiem pastāv paaugstināts risks saslimt ar prostatas vēzi, un, lai to laikus diagnosticētu, jāveic PSA tests.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu