Pirms 16 gadiem nolaupītā zēna lietu tomēr izmeklēs (66)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zēna nolaupīšanas gadījums Daugavpilī, visticamāk, tomēr tiks izmeklēts un vainīgās personas tiks sauktas pie atbildības. Ģenerālprokuratūra atcēlusi lēmumu, ar kuru policija nolēma kriminālprocesu šajā lietā neierosināt. Šo faktu apstiprināja Daugavpils policijas Izziņas nodaļas vadītājs Andrejs Kurilovs.

Tas nozīmē, ka Daugavpils policijai pirms 16 gadiem nozagtā zēna lieta tomēr būs jāizmeklē. Policijai gan ir tiesības šo Ģenerālprokuratūras lēmumu vēl pārsūdzēt. Taču, vai tas tiks darīts, policija pagaidām vēl nevar pateikt, jo nav iepazinusies ar lēmuma pamatojumu.

Aģentūra LETA ziņo, ka Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Pirmstiesas izmeklēšanas uzraudzības nodaļā 18.aprīlī atcelti Daugavpils policijas pārvaldes lēmumi par kriminālprocesa izbeigšanu un atteikšanos sākt kriminālprocesu saistībā ar 1992.gadā dzimušā bērna nolaupīšanu Daugavpilī, kas notika 1992.gada 10.decembrī.

Kā aģentūru LETA informēja prokuratūras ārējo sakaru koordinētājs Andrejs Vasks, lēmums pieņemts pēc 2003.gada 30.jūnijā izbeigtā kriminālprocesa un šā gada 26.marta atteikuma sākt kriminālprocesu materiālu izvērtēšanas, jo šie materiāli satur ziņas par iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem, kas aptur kriminālatbildības noilgumu krimināllietā par bērna nolaupīšanu.

Atteikuma materiāli pievienoti krimināllietai, un kriminālprocess nodots izmeklēšanai Daugavpils pilsētas un rajona policijas pārvaldei.

Jau ziņots, ka Daugavpils policija sešpadsmitgadīgā jaunieša lietā nolēma kriminālprocesu neierosināt, jo noziegumam bija iestājies noilgums. Tāpēc par nozieguma izdarīšanu nevienu personu nevarēja saukt pie atbildības un sodīt.

Jau ziņots, ka pirms kāda laika Daugavpilī tika konstatēts fakts, ka aptuveni 16 gadus vecs jaunietis nav iekļauts Latvijas Iedzīvotāju reģistrā, viņam nav sava personas koda un dzimšanas apliecības. Minētais fakts tika konstatēts, kad sieviete, kas līdz šim pildījusi sešpadsmitgadīgajam jaunietim mātes funkcijas, tika apcietināta aizdomās par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu un līdz ar to radās nepieciešamība iecelt viņam aizbildni.

Bāriņtiesas darbiniekiem radās aizdomas, ka bez dokumentiem esošais jaunietis varētu būt pirms 16 gadiem pazudušais pusotru mēnesi vecais bērns. Lai pārbaudītu radniecību, tika norīkotas DNS ekspertīzes, kas šīs aizdomas apliecināja.

Apcietinājumā esošā sieviete atzinusi, ka neesot jaunieša bioloģiskā māte, un paskaidrojusi, ka viņas pirms dažiem gadiem nu jau mirušais vīrs stāstījis, ka 1992.gadā atvedis zēnu no Dagestānas.

Komentāri (66)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu