Eksprokurors Piliksers: Ģenerālprokuratūrā trūkst darba spara un nav prasību pēc darba rezultātiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ģenerālprokuratūrā trūkst īsta darba spara un nav pastāvīgu prasību pēc darba rezultātiem, šādu viedokli intervijā aģentūrai LETA pauda no prokuratūras atvaļinātais tā dēvētās digitālās televīzijas lietas prokurors Edvīns Piliksers. «Cilvēkiem no malas, pastaigājot pa Ģenerālprokuratūras gaiteņiem, var rasties iespaids, ka šeit galvenokārt nododas rāmai apcerei,» situāciju raksturo bijušais prokurors.

Piliksers strādājis par izmeklētāju padomju laikā un prokuratūras pirmssākumos pēc valsts neatkarības atgūšanas. 90.gados daudzi prokurori par mazu atalgojumu strādāja ārpus darba laika un tajā laikā priekšniecība prokuroriem pastāvīgi prasīja darba rezultātus. Šobrīd situācija ir mainījusies un bijušais prokurors domā, ka tā ir valdības atbildība.

«Manuprāt, aktuālākā problēma ir tā, ka Ģenerālprokuratūrā nav īsta darba spara un nav pastāvīgu prasību pēc darba rezultātiem. Cilvēkiem no malas,

pastaigājot pa Ģenerālprokuratūras gaiteņiem, var rasties iespaids, ka šeit galvenokārt nododas rāmai apcerei.

Gaiteņi ir tukši un klusi. Man, piemēram, neviens pēdējos gados neprasīja darba rezultātus. Daudzas lietas pirmstiesas izmeklēšanā un uzturot apsūdzību tiesās nav iespējams paveikt, strādājot tikai līdz pulksten pieciem vakarā. Cilvēkam kopumā ir raksturīgi nepārpūlēties. Es domāju, ka tā ir vadības atbildība. Plašsaziņas līdzekļos neesmu lasījis, ka kāda par ģenerālprokuroru augstāka institūcija prasītu no prokuratūras rezultātus,» uzsvēra Piliksers.

67 gadus vecais Piliksers prokuratūru atstājis ar dalītām sajūtām, jo viņu kā darbaspējīgu prokuroru atbrīvoja no amata nepiemērotā brīdī - brīdī, kad vēl pirmajā instancē nav pabeigts skatīt tā dēvēto digitālās televīzijas lietu.

Piliksers nevēlējās atstāt prokuratūru, taču atbilstoši likumam ģenerālprokuroram vairs nebija tiesības pagarināt viņa pilnvaras prokurora amatā.

«No lietderības viedokļa man vajadzēja palikt amatā vismaz līdz brīdim, kad prokuratūra digitālās televīzijas lietā iesniegtu protestu par pirmās instances spriedumu. Lai arī likums man liedz turpināt ieņemt prokurora amatu,

esmu pārliecināts, ka man būtu iespējams turpināt savu darbu uz līguma pamata, piemēram, kā konsultantam.

To varētu nokārtot, un es piekristu uz jebkuriem nosacījumiem,» sacīja bijušais ģenerālprokurors.

Piliksera kolēģis Monvīds Zelčs ar šādu lūgumu vērsās pie prokuratūras vadības. Pilikseru informēja, ka arī amatā augstāki prokurori šo priekšlikumu atbalsta, taču ģenerālprokurors bija pret, jo tas neesot lietderīgi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu