Kāpēc svara zaudēšanas aktivitātes nedod rezultātu? (18)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr Photostream

Tu esi sācis ievērot diētu, sportot un kopt sevi, bet svara izmaiņas neredzi? Zemāk - biežākie iemesli, kādēļ svara zaudēšanas aktivitātes nedod rezultātu.

1. Tu trenējies pārāk reti un neregulāri. Lai sasniegtu acīmredzamu rezultātu, ir nepieciešama regulāra fiziska slodze - 3-5 reizes nedēļā un treniņam jāilgst vismaz 30-60 minūtes. Ja trenējies retāk - tas var nodrošināt labāku pašsajūtu un veselību, bet svara samazināšanai tas ir par maz.

2. Tu trenējies pārāk intensīvi. Svara zaudēšanai nepieciešama regulāra aerobā slodze, kas ir ilgstošs zemas vai vidējas intensitātes treniņš. Pārāk liela fiziskā slodze nesagatavotam cilvēkam drīzāk nesīs traumas un nevēlēšanos turpināt iesākto, nekā redzamu svara samazinājumu. Aerobajam treniņam nav jābūt vienīgajam treniņa veidam, taču svara zaudēšanā tam ir liela nozīme.

3. Tu ēd par daudz. Tas, ka ir sāktas regulāras fiziskās aktivitātes, nenozīmē, ka var atļauties pieēsties un ēst daudz vairāk nekā pirms tam. Neapšaubāmi, fiziski aktīvam cilvēkam nepieciešams vairāk enerģijas (tātad ēdiena) kā neaktīvam, taču uzsvars būtu jāliek nevis uz uzņemtā ēdiena daudzumu, bet gan vērtību - uzturam jābūt sabalansētam, ar pietiekamu uzturvielu un vitamīnu daudzumu. Atceries - ja vēlies zaudēt svaru, nav jāatsakās no konkrētiem ēdieniem, ir jāatsakās no pārēšanās!

4. Tievēšanas programmas "brīvdienas". Rezultāts uz svariem liks sevi gaidīt ilgāk, ja jaunos ēšanas paradumus neievērosi katru dienu. Jaunā programma ir jāsastāda tāda, lai to ievērot būtu iespējams vienmēr, ne tikai "treniņa" dienās, darba dienās u.tml.

5. Tev nepietiek atpūtas. Atpūta un miegs ir ļoti svarīgi faktori kā cilvēka veselībai, tā veselīgam svaram. Ir pierādīts, ka cilvēki, kas guļ pietiekami, ir arī slaidāki - atpūtai tavā tievēšanas programmā jābūt tikpat pilnvērtīgai un pietiekamai, kā treniņiem un ēdienkartei.

6. Tev ir veselības problēmas. Ļoti reti, tomēr ir sastopami gadījumi, kad svaru ir grūti zaudēt slimības dēļ. Tāpat noturēt veselīgu svaru var traucēt dažādu medikamentu lietošana. Šai jautājumā konsultējies ar ārstu!

7. Tev nav liekā svara, ko zaudēt. Neaizmirsti par sava ķermeņa īpašībām, dabīgo formu un savu veselību. Neuzstādi sev nereālus mērķus!

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu