Gudele neesot izjutusi spiedienu nedz no SAB, nedz politiķiem (6)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Demisionējusī e-lietu ministre Ina Gudele savā darbā neesot izjutusi spiedienu nedz no Satversmes aizsardzības biroja (SAB), nedz arī no politiķu puses.

"SAB mani nekad un nekur nav spiedis," šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja bijusī ministre, uzsverot, ka politiķes karjeras laikā uz viņu vispār neviens nekad neesot izdarījis spiedienu, arī no politiķu puses.

Gudele nevēlējās sīkāk informēt, kāpēc viņa kontaktējusies ar SAB. Kā ziņots, SAB savukārt ir izplatījis informāciju, ka bijušajai īpašu uzdevumu ministrei elektroniskās pārvaldes lietās birojs sniedzis konsultāciju pēc ministres iniciatīvas, jo politiķe uzskatījusi, ka par viņas darbu tiek izrādīta aizdomas raisoša interese.

Savukārt raidījums "Nekā personīga" ziņoja, ka Gudele vasarā sadarbojusies ar SAB, savas kompetences robežās sniedzot SAB nepieciešamās ziņas. Kā pieļāva raidījums, iespējams, Gudelei vajadzēja nospēlēt lomu SAB direktora Jāņa Kažociņa pārvēlēšanas brīdī, darot zināmu, ka SAB viņu spiedis sadarboties. Iespējams, ka Gudele to nav izdarījusi un tāpēc zaudējusi savu krēslu, vēstīja raidījums.

Šādus minējumus Gudele šorīt intervijā noliedza.

Gudele uzsvēra, ka pašlaik aiziet no politikas un neplāno pievienoties kādai partijai. Bijušajai ministrei neesot viedokļa, kurš būtu labākais viņas darbu turpinātājs, taču viņa esot gatava sniegt viņam konsultācijas, ja tādas būs nepieciešamas.

Kā ziņots, Gudele no amata atkāpās pēc atklātībā nākušas informācijas, ka pērn viņas dzimšanas dienas svinībām tērēta valsts budžeta nauda.

Gudelei neesot zināmi viņas nelabvēļi, taču viņa aicināja padomāt, kāpēc informācija par šīm svinībām parādījās gandrīz gadu pēc to norises.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu