Hardijs Lediņš nāk!

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Divus gadus pēc aiziešanas mūžībā leģendārais Hardijs Lediņš atgriežas ar jaunu izstādi un kompaktdisku.

Kompaktdisku Dziesmas neuzrakstītai lugai mākslinieks kopā ar NSRD (Nebijušu sajūtu restaurācijas darbnīcas) pārstāvjiem un draugiem sāka veidot 2003. gadā.

Platē dzirdamas jaunas H. Lediņa un viņa sadarbības partnera un drauga Ojāra Apiņa komponētās dziesmas ar dzejnieces Liānas Langas vārdiem. Dziesmas iedziedājuši Edīte Baušķeniece, Roberts Gobziņš un aktrise Gundega Ozolīte. Platē papildus ietverti trīs unikāli, līdz šim nedzirdēti Hardija Lediņa iedziedāto dziesmu ieraksti, no kuriem viens tapis 1962. gadā. Izdevuma bukletā lasāms muzikoloģes Daigas Mazvērsītes ievadraksts, kurā vērtēts jaunais ieraksts un Hardija Lediņa radošā darbība.

Savukārt nākamajā ceturtdienā, 13. jūlijā, pulksten 18 Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zāles Arsenāls Radošajā darbnīcā (Torņa ielā 1) tiks atklāta laikmetīgās mākslas izstāde Manā mežā nav neviens.

Izstādē būs skatāmi H. Lediņa darbi, ko mākslinieks radījis kopā ar NSRD un saviem draugiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu