Vai Latvijas Dzelzceļā arī šogad izmaksātas prēmijas? (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

TVNET lasītājs jautā: "Vai valdība nepieņēma lēmumu, ka valsts iestādēs 2009. gadā nedrīkst maksāt ne prēmijas, ne naudas balvas? Cik atceros, runa bija par visiem, kuri tiek finansēti no valsts budžeta. Manuprāt, tas attiecās arī uz Latvijas Dzelzceļu kā valsts akciju sabiedrību. Kāpēc šā gada jūlijā uz Latvijas Dzelzceļa desmit gadu jubileju tika piešķirtas šīs prēmijas (lojalitātes balvas)?"

TVNET sazinājās ar Latvijas Dzelzceļa pārstāvjiem, lai uzdotu šos jautājumus, tomēr tā pārstāvji noliedz, ka būtu izmaksājuši prēmijas. "Lai arī LDz strādā ar ievērojamiem rezultātiem, jubilejas sakarā nevienam darbiniekam nav izmaksāta ne prēmija, ne lojalitātes balva," teic LDz Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Antra Birzule.

"Jāatgādina arī, ka Latvijas Dzelzceļš neatbilst Darba likuma 62. pantā noteiktajam, ka no valsts budžeta finansējamo institūciju darbinieku darba samaksas un tās uzskaites sistēmu nosaka Ministru kabinets. Saskaņā ar Latvijas Republikas Finanšu ministrijas atzinumu uz Latvijas Dzelzceļu šis likuma pants neattiecas, jo tas nav valsts budžeta finansēta iestāde," skaidro Birzule.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu