"Latvija Tibetai" aicina Zatleru paust publisku atbalstu Tibetas tautai (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Biedrība "Latvija Tibetai" Latvijas valsts prezidentam Valdim Zatleram iesniegusi vēstuli ar aicinājumu paust publisku atbalstu Tibetas tautai, kas šobrīd cieš no Ķīnas veiktajām represijām, vardarbības un nežēlīgi īstenotas politikas Tibetā.

Vēstuli prezidentam parakstījuši 554 cilvēki, to skaitā reklāmas aģentūras "Mooz" direktors Ēriks Stendzenieks, biedrības "Zīda ceļš" dibinātājs Jānis Ziemelis, Latvijas Ārstu biedrības prezidents Pēteris Apinis, fonda "Himalaji" priekšsēdētājs un uzņēmējs Jānis Mārtiņš Skuja, Latvijas Sarkanā Krusta prezidents Olafs Brūveris, sportists Mārtiņš Rubenis, profesore Janīna Kursīte, Saeimas deputāte Inguna Rībena (JL), JL pārstāve Silva Bendrāte, mūziķi Aigars Grāvers un Aigars Runčis, kā arī ievērojams skaits skolēnu no vairākām Latvijas skolām u.c.

Vēstulē prezidentam pausts Latvijas sabiedrības sašutums un neizpratne par Latvijas valsts oficiālā viedokļa trūkumu Tibetas jautājumā un aicinājums prezidentam izteikt publisku atbalstu tibetiešiem cīņā par savas tautas brīvību.

Prezidents aicināts pievienoties to valstu vadītājiem, kas publiski pauduši savas valsts un sabiedrības oficiālo attieksmi un atteikušies apmeklēt Olimpiskās spēles Pekinā ar nosacījumu, ka Ķīnai nekavējoties jāpārtrauc asinsizliešana Tibetā, jāļauj ārvalstu žurnālistiem ierasties Tibetā, kā arī jāsāk konstruktīvs dialogs ar Tibetas garīgo līderi Dalailamu par Tibetas autonomijas un tibetiešu garīgās, reliģiskās un kultūras identitātes atzīšanu.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu