Indonēzijā no putnu gripas mirusi trīs gadus veca meitene

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Indonēzijā laboratorijas pārbaudē noskaidrots, ka šonedēļ mirušās trīs gadus vecās meitenes nāvi izraisījis putnu gripas vīruss H5N1, piektdien pavēstīja Indonēzijas Veselības ministrijas amatpersona.

Ja pārbaudes rezultātus apstiprinās Pasaules Veselības organizācija (PVO), meitene kļūs par 41.putnu gripas upuri Indonēzijā.

Indonēzijas Veselības ministrijas putnu gripas centra ārsts Runizars Roesins aģentūrai AFP pastāstīja, ka meitene mirusi ceturtdienas pēcpusdienā Džakartas slimnīcā.

"Meitene tika nogādāta slimnīcā, bet deviņas stundas vēlāk viņa nomira. Viņa iepriekš bija nonākusi saskarē ar kaimiņa cāļiem, no kuriem daži bija inficējušies ar H5N1," sacīja Roesins.

Paraugi nosūtīti uz PVO laboratoriju, un rezultāti gaidāmi nākamās nedēļas sākumā.

Indonēzijā ir otrais lielākais no putnu gripas bojāgājušo skaits tūlīt aiz Vjetnamas, kur bīstamā slimība nogalinājusi 42 cilvēkus, taču neviens no slimības upuriem nav zaudējis dzīvību šogad.

Kā jau iepriekš ziņots, Indonēzija otrdien saņēma PVO laboratorijas apstiprinājumu, ka arī pagājušajā nedēļā mirušā piecus gadus vecā zēna nāvi izraisījusi putnu gripa. Arī viņš bija nonācis saskarē ar inficētiem mājputniem.

Indonēzija, kas apsūdzēta pārāk lēnā rīcībā bīstamā vīrusa ierobežošanā, iepriekš paziņoja arī par pirmo gadījumu, kad slimība izplatījusies no cilvēka uz cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu