Timmas un Bērziņa rezultativitāte nepalīdz «Zeņit» pārspēt CSKA

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Latvijas basketbolistu Jāņa Timmas un Kaspara Bērziņa rezultatīvais sniegums svētdien nepalīdzēja Sanktpēterburgas «Zeņit» komandai VTB Vienotās līgas mačā pārspēt spēcīgo Maskavas CSKA vienību.

«Zeņit» savā laukumā ar rezultātu 82:86 (23:22, 9:17, 24:16, 26:31) zaudēja turnīra līderei CSKA.

Sanktpēterburgas kluba rindās Timma guva 17, Bērziņš sameta 14, bet rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Raiens Tūlsons.

CSKA sastāvā Nando de Kolo guva 26 punktus, bet ar 20 atzīmējās Milošs Teodosičs.

Otrās ceturtdaļas beigu daļā «Zeņit» nokļuva iedzinējos ar 12 punktiem, taču spēles turpinājumā mājiniekiem izdevās atspēlēties. Ceturtās ceturtdaļas ievadā Sanktpēterburgas klubs ieguva sešu punktu pārsvaru, ko gan vēlāk pazaudēja.

Minūti pirms mača beigām rezultāts bija neizšķirts 77:77, taču cīņas galotnē veiksmīgi spēlēja viens no CSKA līderiem de Kolo, kurš sekmēja savai komandai kārtējo uzvaru šajā turnīrā.

Timma laukumā pavadīja 29 minūtes un 54 sekundes, trāpīja vienu no trim divpunktu un četrus no astoņiem trīspunktu metieniem, trīs no četriem soda metieniem, izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, veica rezultatīvu piespēli, pārtvēra vienu bumbu un pieļāva kļūdu.

Bērziņš nospēlēja 22 minūtes un 36 sekundes, realizēja trīs no septiņiem divpunktu un divus no sešiem trīspunktu metieniem, divus no četriem soda metieniem, savāca piecas atlēkušās bumbas, veica rezultatīvu piespēli un bloķēja vienu pretinieku metienu.

Svētdien iepriekš Latvijas čempionvienība «VEF Rīga» savā laukumā ar 99:59 sagrāva turnīra pastarīti Gruzijas klubu Tbilisi «Vita», kuras galvenais treneris ir bijušais rīdzinieku vadītājs Nikolajs Mazurs.

Pirms tam Latvijas basketbola izlases uzbrucējs Rolands Freimanis svētdien guva 14 punktus, kas gan neglāba viņa pārstāvēto Igaunijas komandu Tallinas «Kalev» no zaudējuma pret Krasnodaras «Lokomotiv-Kubaņ» izbraukumā ar 67:71.

Izšķirošo pārsvaru uzvaras gūšanai «Lokomotiv-Kubaņ» ieguva noslēdzošajā ceturtdaļā, jo pirms tam abas vienības spēlēja līdzvērtīgi, turklāt ceturtā ceturkšņa sākumā «Kalev» atradās vadībā ar 53:49. Tomēr pēc tam Krasnodaras klubs veica 15:0 izrāvienu un ieguva drošu handikapu, ko noturēja līdz pat spēles beigām.

Freimanis šajā spēlē laukumā pavadīja 30 minūtes un 46 sekundes, kuru laikā iemeta piecus no deviņiem divpunktu metieniem un visus četrus soda metienus, bet latvietis nerealizēja nevienu no trim trīspunktniekiem.

Tāpat Freimaņa rēķinā divas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viena pārtverta bumba, viena kļūda, divas piezīmes un divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi.

Citā svētdienas mačā pie nedaudz negaidītas uzvaras tikusi Latvijas izlases galvenā trenera Ainara Bagatska vadītā «Ņižņij Novgorod», kas savā laukumā ar 91:81 (13:24, 15:18, 25:17, 22:16, 16:6) uzvarēja spēcīgo «Unics».

Vēl otrā puslaika pašā sākumā «Ņižņij Novgorod» atradās iedzinējos ar 16 punktiem (28:44), taču spēles otro pusi šī vienība aizvadīja ļoti veiksmīgi, ne tikai atspēlējoties no mīnusiem, bet arī pamatlaika izskaņā pārņemot vadību. Mājinieku basketbolists Ivans Strebkovs četras sekundes pirms pamatlaika beigām realizēja divus ļoti svarīgus soda metienus, ļaujot «Ņižņij Novgorod» panākt 75:72, bet pēc tam tomēr neizdevās sekmīgi nospēlēt aizsardzībā un Hoakims Koloms iemeta trīs no trim sodiem, panākot neizšķirtu.

Abu vienību duelis turpinājās pagarinājumā, kurā krietni labāku sniegumu demonstrēja «Ņižņij Novgorod», izcīnot negaidītu uzvaru.

«Ņižņij Novgorod» labā 21 punktu iemeta Viktors Rads.

Kā zināms, Bagatska palīgi «Ņižņij Novgorod» vienībā ir Artūrs Štālbergs un Oskars Ernšteins.

Vienotās līgas kopvērtējumā līdere ar 25 uzvarām 27 spēlēs ir CSKA, ar 21 panākumu 25 mačos seko Kazaņas «Unics», ar 18 uzvarām 24 spēlēs trešā ir «Lokomotiv-Kubaņ», ar 15 panākumiem 20 cīņās ceturtajā pozīcijā ierindojas «Zeņit», savukārt «Ņižņij Novgorod» vienība ar 15 uzvarām 25 spēlēs atrodas septītajā vietā.

Ar deviņām uzvarām 24 mačos 11.vietā atrodas Latvijas čempione «VEF Rīga», kamēr «Kalev» ar septiņiem panākumiem ir trīs pozīcijas zemāk, bet «Vita» joprojām uzvaras nav izcīnījusi un ar 26 zaudējumiem ir pēdējā, 16.vietā.

Arī šosezon Vienotajā līgā sacenšas 16 komandas, kas bez dalījuma apakšgrupās aizvadīs divu apļu turnīru, izslēgšanas spēles sasniedzot labākajām astoņām vienībām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu