«VEF Rīga» bez grūtībām pieveic Mazura vadīto «Vita» komandu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mikus Kļaviņš, VEF Riga

Latvijas čempionvienība basketbolā «VEF Rīga», kas jau ir zaudējusi izredzes iekļūt izslēgšanas spēlēs, svētdien VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar 99:59 (22:10, 17:11, 24:23, 36:15) pārliecinoši apspēlēja turnīra pastarīti Gruzijas klubu Tbilisi «Vita», kuras galvenais treneris ir bijušais rīdzinieku vadītājs Nikolajs Mazurs.

Līdz ar to pēdējo piecu Vienotās līgas maču laikā «VEF Rīga» basketbolisti guvuši jau četras uzvaras.

«VEF Rīga» sastāvā šajā mačā 19 punktus guva Jānis Bērziņš, bet Džošs Bostiks iemeta 17 punktus. Savukārt pa 12 punktiem pievienoja Mareks Mejeris, Fransisko Kruss un Ingus Jakovičs.

Jau ar pašu spēles sākumu izpaudās rīdzinieku pārsvars, jo jau devītajā minūtē mājinieku pārsvars sasniedza 13 punktus (19:6), bet otrajā ceturtdaļā Latvijas čempioni bija vadībā arī ar vairāk nekā 20 punktiem. Pirmo puslaiku «VEF Rīga» noslēdza ar rezultātu 39:21 sev par labu.

Otrajā puslaikā cīņas gaita būtiski nemainījās, turklāt arī «Vita» basketbolistiem neatradās nekādi pretargumenti, lai lauztu spēli. Spēles izskaņā «VEF Rīga» handikaps sasniedza arī 40 punktu.

Mazurs bija ilggadējs «VEF Rīga» treneris, bet pērn pildīja vienības galvenā trenera funkcijas. Šīs sezonas sākumā viņš kļuva par Maskavas «Dinamo» galveno treneri, taču klubs finansiālu problēmu dēļ netika pie spēlēšanas ne Vienotajā līgā, ne Krievijas Superlīgā, ne FIBA Eiropas kausa izcīņā, tāpēc Mazurs gada sākumā pārcēlās uz Gruzijas komandu. Iepriekš Tbilsi kluba galvenā trenera pienākumus pildīja Gruzijas speciālists Mihails Kobešavidze, kurš pēc tam kļuva par Latvijas speciālista palīgu.

Pirmajā puslaikā vefiešiem laba aizsardzība un 18 punktu pārsvars (39-21)

A photo posted by vefriga (@vefriga) on

«VEF Rīga» pagājušajā nedēļā zaudēja pat teorētiskas izredzes kvalificēties Vienotās līgas izslēgšanas spēlēm, kaut regulārajā čempionātā rīdziniekiem vēl atlikuši pieci mači. Neskatoties uz to, Latvijas klubs trešdien ar 83:73 savās mājās uzveica Somijas klubu Loimā «Nilan Bisons», kas Latvijas klubam ļāva pakāpties uz 11.vietu turnīra tabulā.

Gūstot panākumu pret «Vita», Latvijas klubs otro reizi šosezon Vienotajā līgā ticis pie diviem panākumiem pēc kārtas.

Savukārt pirms nedēļas «VEF Rīga» guva svarīgu uzvaru «Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) līdervienību spēlē, viesos ar 92:80 pārspējot «Ventspili», kas spēlēja bez savainojumu guvušā Kristapa Janičenoka. Latvijas čempioni pēc šīs uzvaras ieguva līderpozīciju turnīra tabulā.

«Vita» komanda savā debijas sezonā Vienotajā līgā ir izteikta turnīra vājākā komanda, piedzīvojot zaudējumus visās 26 šosezon aizvadītajās spēlēs. Par komandas varējumu liecina fakts, ka katrā mačā tā ir zaudējusi vidēji ar 29 punktiem.

Latvijas čempioni pirmā apļa spēlē novembra beigās Gruzijas vienību pretinieku laukumā uzveica ar 99:69.

Vienotās līgas kopvērtējumā līdere ar 24 uzvarām 26 spēlēs ir Krievijas komanda Maskavas CSKA, ar 21 panākumu 25 mačos seko Kazaņas «Unics», bet ar 15 panākumiem 19 cīņās trešajā pozīcijā ierindojas Sanktpēterburgas «Zeņit», kuru pārstāv latvieši Jānis Timma un Kaspars Bērziņš. Savukārt Latvijas izlases galvenā trenera Ainara Bagatska vadītā «Ņižņij Novgorod» vienība, kuras treneru kolektīvā strādā latvieši Artūrs Štālbergs un Oskars Ernšteins, ar 15 uzvarām 25 spēlēs atrodas septītajā vietā.

«VEF Rīga» ar deviņiem panākumiem 25 mačos atrodas 11.vietā. Savukārt latvieša Rolanda Freimaņa pārstāvētā Igaunijas vienība «Kalev» ar septiņiem panākumiem 24 spēlēs ir 14.vietā, bet Mazura trenētā «Vita» ar 26 zaudējumiem tikpat mačos ir noslēdzošajā, 16.vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu