Lembergs: "Vienotība" bija spiesta runāt ar SC kopīgo sponsoru dēļ (46)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Šobrīd nekāda mētāšanās vairs nav iespējama, un Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) nešaubīgi deleģēs savus kandidātus sarunām par koalīcijas līguma izstrādi. Tā šorīt intervijā "Latvijas radio" sacīja ZZS premjera kandidāts Aivars Lembergs, norādot, ka partiju apvienība "Vienotība" bija spiesta runāt arī ar "Saskaņas centru" abu kopīgo sponsoru dēļ.

Premjers Valdis Dombrovskis katrai partijai lūdzis deleģēt pārstāvjus koalīcijas līgumu izstrādei, tomēr Lembergs norāda, ka tajā nepiedalīšoties. Vienīgā tikšanās ar "Vienotību" ZZS bijusi svētdien, kad Dombrovskis saņēmis arī atbalstu no partijas par valdības veidošanu.

"Skaidrs, ka ZZS deleģēs. Par to nav šaubu," – tā uz jautājumu, vai koalīcijas līgumam sūtīs savus pārstāvjus, teic Lembergs.

Uz jautājumu, vai ZZS bija gatavi iet koalīcijā kopā ar apvienību "Saskaņas centrs" viņš saka:

"Apgalvot, ka bijām gatavi iet koalīcijā ar SC, būtu nekorekti. Tika saņemts tikai viens piedāvājums no "Vienotības"."

"Nekāda mētāšanās vairs nav iespējama," uzsver Lembergs, norādot – ja nu vienīgi SC bez viņu ziņas tiek iedoti vairāki ministru posteņi... ""Saskaņas" iesaistīšanu apsvēra Dombrovska kungs un "Vienotība". ZZS nepiedalījās un nebija informēti. Aktivitātes nāk no "Vienotības" un Dombrovska, bet ZZS šķēršļus neliek."

To, kāpēc "Vienotība" runāja ar SC, Lembergs izskaidro ar kopīgiem partiju sponsoriem:

"Sponsori viņiem ir tie paši, kas "Saskaņai", līdz ar to Dombrovskis bija spiests veikt sarunas."

Lūgts precizēt, kuri tieši varētu būt abu partiju kopējie sponsori, viņš nosauc Olafa Berķa, Igora Stepanova vārdu, nodēvējot tos par "Ventspils šakāļiem".

Komentāri (46)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu