F-1 komanda «Marussia» beidz pastāvēt

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta komanda «Marussia» zaudējusi cerības atgriezties sacensību apritē, kļuvis zināms pēc administratoru apstiprinātās informācijas par komandas pastāvēšanas beigšanu, vēsta populārais portāls «Autosport.com».

Pēc izmisīgās pircēju meklēšanas tapis skaidrs, ka komanda nav spējīga nokārtot parādus, tāpēc sekojis tās bankrots.

«Ir nožēlojami, ka šāda mēroga komanda nav spējīga turpināt pastāvēšanu,» teicis viens no administratoriem Džefs Roulijs. «Lai gan komandai ir bijusi liela izaugsme tās salīdzinoši īsajā darbības laikā, lai startētu F-1, vienībai ir nepieciešamas milzīgas investīcijas. Diemžēl šeit nav risinājuma, lai turpinātu šādā pašā garā. Jāsaka liels paldies «Marussia» komandas darbiniekiem par atbalstu, ko snieguši šajā grūtajā periodā.»

«Marussia» pēc bankrota atlaidusi tās 200 darbiniekus.

Tiek ziņots, ka «Marussia» šosezon vēl neesot samaksājusi aptuveni 30 miljonus mārciņu (37 miljonus eiro) «Ferrari» par saņemtajiem dzinējiem.

«Marussia» savu dalību F-1 sāka 2010.gadā, kad komandas nosaukums vēl bija «Virgin». Vienība mainīja savu vārdu, kad «Marussia» iegādājās krievu biznesmenis Andrejs Čeglakovs.

Kā zināms, oktobra beigās «Marrusia» kļuva par otro F-1 komandu pāris dienu laikā, pret kuru tika uzsākta bankrota procedūra.

Nedēļu pirms bankrota procedūra tika sākta pret «Caterham» vienību, kurai tika liegta pieeja rūpnīcai, bet vēlāk tas pats notika pret «Marussia» vienību.

«Marussia» un «Caterham» F-1 čempionātam pievienojās vien 2010.gadā, bet šajā laikā nav spējušas kļūt finansiāli spēcīgas. Toreiz čempionātam pievienojās arī vienība «Hispania Racing Team» (HRT), kas beidza pastāvēt pēc 2012.gada sezonas.

Šosezon sacensībās Monako «Marussia» ieguva savus pirmos un vienīgos punktus pastāvēšanas vēsturē, kad francūzis Žils Bjanki, kurš pašlaik atlabst pēc smagas galvas traumas, izcīnīja devīto vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu