Gudele atkāpjas no amata (238)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Īpašu uzdevumu ministre elektroniskās pārvaldes lietās Ina Gudele (ZZS) tomēr nolēmusi atkāpties no ministres amata. Viņa lūdz Ministru prezidentu Ivaru Godmani (LPP/LC) ņemt vērā viņas lūgumu un atbrīvot viņu no amata. Premjers Ivars Godmanis demisiju pieņēmis. Vienlaikus Gudele izstāsies arī no Zaļo un zemnieku savienības.

Jau ziņots, ka Saeimā ir iesniegts Gudeles demisijas pieprasījums, taču neviena koalīcijas partija pagaidām to neplāno atbalstīt.

Kā ziņots, "Neatkarīgā" iepriekš rakstīja, ka Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariātā pērnā gada 12.jūnijā plānotā semināra vietā pašvaldību pārstāvjiem par e-pakalpojumu attīstību, tam tērējot valsts budžeta naudu, patiesībā tika svinēta ministres Gudeles dzimšanas diena.

Pēc šīs informācijas publiskošanas medijos Gudele apsvēra demisijas iespēju, taču no amata tomēr neatkāpās, jo Latvijas Zemnieku savienības valdes sēdes nolemts, ka ministrei ir jāpaliek amatā. Taču ministre no sava maka Valsts kasē pārskaitījusi 790 latus, no tiem 690 lati bija iztērēti par zemeņu kūku un vīnu, bet 100 lati -par telpu īri.

Informāciju par valsts līdzekļu tērēšanu jubilejas vajadzībām rūpīgi pārbaudīšot Valsts kontrole, kas jau veic finanšu revīzijas ministrijās un citās centrālās valsts pārvaldes iestādēs.

Komentāri (238)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu