Hidinks sola atkāpties, ja Nīderlande zaudēs Latvijas izlasei

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Nīderlandes futbola izlases galvenais treneris Gūss Hidinks sola atkāpties no amata, ja viņa komanda nākamnedēļ paredzētajā 2016. gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra mačā zaudēs Latvijas valstsvienībai, vēsta britu laikraksts «The Guardian».

«Ja mēs zaudēsim, tas būtu loģiski, ja es atkāptos,» piektdien preses konferencē sacīja Hidinks, kura vadībā Nīderlande piedzīvojusi divus zaudējumus trīs mačos EČ kvalifikācijas turnīrā.

Latvijas izlase 16.novembrī viesos «Amsterdam ArenA» stadionā tiksies ar mājinieci Nīderlandi, kas šovasar ieguva trešo vietu Pasaules kausa finālturnīrā Brazīlijā. Pēc šā turnīra galvenā trenera amatā Hidinks nomainīja savu tautieti nīderlandiešu speciālistu Luiju van Gālu.

67 gadus vecais Hidinks savas karjeras laikā vadījis tādus klubus kā Londonas «Chelsea» un Madrides «Real», kā arī trenējis Turcijas un Krievijas izlasi.

A grupā pēc trim spēļu kārtām Islande ir līdere ar deviņiem punktiem, Čehija ar deviņiem punktiem ieņem otro vietu, Nīderlande ar trim punktiem ir trešā, Latvija ar diviem punktiem ir ceturtā, bet Kazahstānai un Turcijai ir pa vienam punktam.

EČ kvalifikācijas turnīrā 53 komandas sadalītas deviņās grupās. Katras grupas divas labākās komandas un labākā trešās vietas ieguvēja kvalificēsies EČ finālturnīram, savukārt pārējās astoņas trešo vietu ieguvējas spēlēs izslēgšanas mačos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu