Detlef: Laimei ir jābūt katrā cilvēkā pašā!

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Detlefs un viņa grupa, kas agrāk bija pazīstami ar vārdu "Detlef", nu pārtapuši par "Detlef's Zoo".

Šobrīd viņi ir uzsākuši darbu pie jaunā albuma, kurš gaidāms jau rudenī. Uz interviju aicinājām grupas līderi Detlefu. Šoreiz par grupas jauno sastāvu, sapņiem un, protams, mūziku. Turklāt viņš nav nemaz tik nerunīgs, kā visi saka!

Uldis Dirnēns Iesauka: Detlefs un vēl dažreiz nosauc uzvārdā. Vecums: Pagaidām 25. Horoskops: Mežāzis. Hobiji: Bez mūzikas man vēl ir mūzika! (Pasmaida.) Vēl video. Mīļākais izteiciens: Yo!

Vai tiešām tu esi tik kautrīgs, kā visi runā?

Jā!

Vai arī savu draugu lokā?

Dažreiz mēdzu būt arī savādāks! Tas ir atkarīgs no garastāvokļa. Tomēr pārsvarā esmu kluss, mierīgs un neinteresants. (Viltīgi pasmaida.)

Vai piekrīti teicienam: klusie ūdeņi ir tie visdziļākie?

Tas ir ļoti bieži pierādījies! Bet to neattiecinu uz sevi, tas būtu muļķīgi.

Kāpēc grupai tāds nosaukums – Detlef`s Zoo?

Ļoti skaists formulējums par grupas jauno nosaukumu ir uzrakstīts manā mājaslapā! (www. detlef.lv) Nosaukums, tāpat kā vārds Detlefs, aizgūts no slavenā vācu jauniešu romāna par narkomāniem "Mēs", Zoostacijas bērni – Detlefs tajā ir viens no personāžiem, bet Zoo ir vilciena stacija pašā Berlīnes sirdī, kur risinās dramatiski notikumi.

Vai "Mēs", Zoostacijas bērni ir tava mīļākā grāmata?

Esmu to izlasījis, bet tā nav mana mīļākā grāmata. Tajā brīdī, kad radās Detlef, tā bija tā grāmata, ko lasīju. Ja tagad vajadzētu izdomāt nosaukumu, tad es varbūt sauktos Martins Īdens.

Kas par personāžu šajā grāmatā ir Detlef?

Detlef ir viens no narkomāniem, kas naudu pelna, stāvot uz ielas. Tas nav nekas īpašs! Mūsdienās daudz tādu.

Vai tevi neuztrauc, ka kāds varētu vilkt paralēles starp tevi un šo personāžu?

Es ceru, ceru! (Smejas.) Jo es neesmu narkomāns, bet citi, lai vismaz to izdomā un parunā.

Vai tev pašam ir bijusi saskarsme ar narkotikām?

Ko sauc par narkotikām? Vai zālīte ir narkotikas? To man pīpēt ir gadījies. Man nedraud tas, ka es varētu palikt par narkomānu. Man tās lietas nepatīk!

Kādas ir tavas vājības?

Nezinu! Smēķēšana, bet tā jau ir atkarība. (Domā.) Nevaru agri piecelties, kaut arī agrāk jau ap sešiem no rīta sāku rosīties. Šobrīd tā vairs nav. Ja neizguļos pa dienu, sāk trūkt enerģijas.

Vai tev patīk lasīt?

Jā. Piemēram, grāmatu "Da Vinči kods" izlasīju divās dienās. No rīta kā sāku, tā līdz vakaram.

Nekaitina, ka tavi jaunie grupas biedri spēlē citos projektos?

Tagad vairs ne! Agrāk man tas šķita nepieņemami – kā mans grupas dalībnieks var spēlēt kaut kur citur?! Tagad to ļoti labi saprotu. Tas savā ziņā ir pat labi, jo viņi gūst dažādu pieredzi. Jo vairāk spēlē, jo perfektāk tas padodas. Protams, ir viens nosacījums, ka grupai Detlef`s Zoo ir jābūt primārai un galvenajai.

Vai esi pieradis pie jaunajiem grupas biedriem?

Mums ir normālas attiecības, bet gan jau ies laiks un tās kļūs vēl tuvākas. Jāpiemin, ka mēs ļoti labi saprotamies. Uz jūs viens otru vairs neuzrunājam! (Smejas.)

Vai neskumsti pēc bijušajiem grupas biedriem, piemēram, Mazuļa?

Stulbi būtu, ja es atbildētu godīgi! Muzikāli – pilnīgi noteikti netrūkst. Tā vecuma starpība ar Mazuli tomēr bija manāma. Vienmēr ir patīkami satikt sen neredzētus draugus, bet vecuma barjeras dēļ mēs arī nebijām nekādi īpaši lielie draugi.

Vai kādreiz skumsti pēc Liepājas?

Skumstu, it īpaši brīžos, kad iedomājos – re, varētu aizbraukt uz Liepāju, bet tieši tad tas nav iespējams. Ne par velti saka: tas liegtais auglis ir vissaldākais. To, ko nevar dabūt, tieši visvairāk gribas. Bet dzīvot Liepājā vairs negribētu. Labāk reizi mēnesī aizbraucu ciemos.

Vai atceries Talantu Fabrikas 2 laikus?

Ik pa laikam atceros! Bija interesanti. Tas bija vesels eksperiments, mēs tikām iespundēti. Nenožēloju, jo, ja tur nebūtu bijis, tagad nevarētu salīdzināt, sajust, cik jauki ir iznākt laukā un sajust brīvības garšu. Tādas emocijas nekur citur nevar iegūt. Kaitina, ka cilvēki šīs Fabrikas visu laiku piesauc pie mūzikas. Tur ar mūziku vispār nebija nekāda sakara! Tas bija tikai atpazīstamības dēļ. Citādi jau tiem visiem 150, kas ir izgājuši Fabrikas, vajadzētu būt pazīstamiem mūziķiem. Nu, kur tad viņi ir? Šovs deva iespēju izreklamēties, un tālāk viss atkarīgs no paša – vai tu to vari, vai ne...

Kā rodas tavas dziesmas?

Ir vajadzīgs kāds īpašs emocionālais stāvoklis – parasti drūms. Kaut kam jāsāp, piemēram, zobam.

Par ko tu noteikti vēlies uzrakstīt dziesmu?

Par Visumu, par to robežu, kur cilvēks un viņa saprāts nevar sniegties. Grūti atrast īstos vārdus, lai noraksturotu. Kad uzrakstīšu, tad jau varēs dzirdēt.

Mīļākais citāts no savas dziesmas?

Tas nav gluži citāts, bet man patīk vārdu salikums – Blind actor. (Aklais aktieris/izpildītājs – aut.)

Tīņa gados mācījies klavierspēli, vēlāk to nomainīji pret mopēdu. Vai vēl tagad patīk ar to pabraukāties?

Neizdodas! To ir nomainījis auto. Pavisam nesen dabūju autovadītāja apliecību. Bet, ja tagad pamēģinātu atkal pabraukt ar mopēdu, noteikti iekarstu, un man to gribētos darīt visu laiku. Kolīdz sāku darīt lietas, kas man ļoti patīk, ilgi nevaru no tām tikt vaļā.

Kā gāja eksāmenā?

Braukšanas eksāmenu noliku ar pirmo reizi, teoriju ar otro. Bet tas ir normāli!

Vai tici īstai mīlestībai?

Jā. Es nevaru neticēt!

Ko domā par tīņiem, kas nepārtraukti maina partnerus?

Tīņu gados tas ir normāli. Tomēr ir jābūt zināšanām, sajēgai, kas vispār ir mīlestība. Ja jau tev nav tādu zināšanu, tad nezini, ko gribi, ko meklē otrā cilvēkā. Otrs cilvēks tāpat gaida no tevis laimi, bet īstenībā tai laimei ir jābūt katrā cilvēkā pašā. Bet cilvēki kļūdās un cenšas to atrast otrā cilvēkā.

Vai tici sapņiem?

Ja tie piepildās, tad ticēt ir pamats! Bieži vien sapnis nav svarīgs, bet gan tas, ko var izdzīvot, to cenšoties piepildīt. Izdzīvojot kaut ko nereālu, nomainās arī vide.

Vai gribētu atsākt strādāt kādā žurnālā?

Interesanti! Tev baigi trāpīgie jautājumi! Tu man uzdot jau otro jautājumu, par kuru es šo divu dienu laikā esmu nopietni domājis. Pirmais – par ko gribu uzrakstīt dziesmu un otrs – tieši šorīt domāju par darbu kādā žurnālā. Tas varētu būt viens no tiem retajiem darbiem, ko varētu darīt vēl bez mūzikas.

Vai joprojām saņem vēstules no faniem?

Jau kādu laiku neviens nav rakstījis.

Kādi plāni šai vasarai?

Pēc nedēļas došos uz Ameriku atpūsties. Tur plānoju pavadīt mēnesi.

Bet ar grupu?

Ierakstīt albumu. Šķiet, ka šis otrs albums varētu izdoties tieši tāds, kas man pašam patiks. Savu iepriekšējo klausījos sakostiem zobiem. Tagad esmu nedaudz nobriedušāks, vairs neesmu bērns. Arī muzikālā sapratne starp jaunajiem grupas dalībniekiem ir daudz labākā nekā iepriekš.

Kāds būs Detlefs pēc gadiem 10?

Dzīvos Ņujorkā un joprojām nodarbosies ar mūziku.

DETLEF IZVĒLAS VIENU NO DIVIEM:

Greenday vai Coldplay? Grūts jautājums! Vienā līmenī, negribas nevienu izcelt. Vēl apvainosies! (Pasmaida.) Blondīne vai brunete? Negribas atteikties ne no vienas, ne no otras. (Smejas.) Bet īstenībā matu krāsai nav nozīmes! Liepāja vai Rīga? Liepāja. Ticība vai cerība? Pareizi jau būtu teikt – ticība, bet tomēr cerība. Rīts vai vakars? Vakars. Lietus vai sniegs? Lietus. Kafija vai tēja? Tēja. Zils vai pelēks? Zilpelēks! Karsts vai auksts? Auksts.

Grupas Detlef`s Zoo jaunais sastāvs:

• Detlef jeb Uldis Dirnēns (vokāls) • Mareks Ameriks (bungas) • Kaspars Ansons (ģitāra) • Martins Millers (basģitāra)

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu