Gorbačovs: Medvedevs rīkojies pareizi, atstādinot Lužkovu (10)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs rīkojās pareizi, atceļot Juriju Lužkovu no Maskavas mēra amata, un viņam to būtu vajadzējis izdarīt jau agrāk, trešdien publicētā intervijā atzina bijušais Padomju Savienības prezidents Mihails Gorbačovs.

"Mēra aiziešana šķiet pareiza, lai arī novēlota," jo Lužkovs ir bijis pie varas "tik ilgi", Gorbačovs sacīja intervijā Spānijas laikrakstam "El Mundo".

"Es domāju, ka [Medvedevs] ir rīkojies stingri. Valsts prezidentam tā vajadzētu rīkoties," piebilda Gorbačovs, atbildot uz jautājumu, vai Lužkova atlaišana varētu būt prezidenta žests, ar kuru viņš apliecinājis savu neatkarību no premjerministra Vladimira Putina.

Uz jautājumu, vai Lužkovs var izveidot vērā ņemamu opozīcijas partiju, Gorbačovs atbildēja: "Ja konstitūcija to pieļauj, tas būtu apsveicami."

"Tomēr es uzskatu, ka pašlaik tas nav iespējams, lai gan, kad rodas vajadzība, tad veidojas alternatīvas struktūras," sacīja Gorbačovs.

Viņš vēlreiz apsūdzēja Krievijas varas iestādes, ka tās atteikušās no demokrātijas un reformu procesa, kuru viņš sāka astoņdesmito gadu vidū.

"Krievijai ir problēmas. Šķiet, ka mēs esam tikai pusceļā no pārejas laika uz demokrātiju,"sacīja Gorbačovs.

Gorbačovs ir ieradies Madridē, lai teiktu runu konferencē par klimata pārmaiņām.

Lužkovs bija Maskavas mēra amatā no 1992.gada līdz šā gada 28.septembrim, kad Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs parakstīja dekrētu par viņa atcelšanu no amata. Dekrētā bija teikts, ka Lužkovs ir atcelts no amata tāpēc, ka zaudējis Krievijas prezidenta uzticību.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu